NOUS AJUNTAMENTS
Política 09/06/2015

Jordi Martí accepta l'oferta d'Ada Colau per ser el gerent de l'Ajuntament de Barcelona

La líder de Barcelona en Comú confirma el fitxatge de l'exlíder del PSC al consistori. La futura alcaldessa anuncia que la incorporació ja ha estat validada

Ara
2 min
Jordi Martí, en la presentació de l'acord marc entre ERC i MES / ACN

BarcelonaLa futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert a l'exlíder socialista a l'Ajuntament i actual portaveu de Moviment d'Esquerres, Jordi Martí, que sigui el nou gerent de l'Ajuntament, segons ha avançat la SER i ha confirmat l'ARA. Colau ha anunciat aquest dimarts a la tarda que Martí ha acceptat l'oferta de la coalició de l'esquerra alternativa, i que el moviment ja ha esta validat internament pels òrgans de coordinació de la formació. "Jo mateixa li he ofert la gerència municipal a Jordi Martí", ha explicat la futura alcaldessa, que ha assegurat que la incorporació no té cap relació amb els possibles pactes amb altres formacions. Entre les funcions d'aquest càrrec, que depèn de l'alcaldia, hi ha la coordinació de les altres gerències i organismes del consistori i el seguiment de plans i del pressupost del municipi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Som una candidatura que venia a actualitzar la forma de fer política. Nosaltres prioritzem els objectius comuns", ha defensat Colau. En aquest sentit, ha expressat que no volen ser partidistes i que volen fugir de les "pràctiques clientelars i sectàries" d'altres partits. Colau ha valorat molt positivament l'experiència de Martí i ha considerat que es tracta d'una "molt bona incorporació". La futura alcaldessa ha anunciat que els propers dies faran públics els noms d'altres incorporacions a l'equip de gerència, tot i que ha volgut deixar clar que prioritzaran professionals del consistori.

Martí va ser president del grup municipal socialista l'anterior mandat arran de la renúncia a l'acta de Jordi Hereu i es va presentar a les primàries per ser el cap de llista en els darrers comicis, tot i que va quedar en tercera posició i no va arribar a la segona volta, moment en què també va abandonar l'acta de regidor. Més tard, va renunciar a ser el número dos d'Alfred Bosch a la llista d'ERC, però sí que va fer campanya per ell. Poc després de la nit electoral, va demanar al candidat republicà que pactés amb Ada Colau en un article a l'ARA.

stats