CANVI DE CICLE
Política 19/08/2013

José Manuel Lara no veu "caldo de cultiu" per a l'independentisme a Catalunya

El president del Grupo Planeta creu que menys del 25% dels catalans se senten només catalans i, per tant, no veu possible que triomfin les tesis sobiranistes

Europa Press
1 min

MadridEl president del Grupo Planeta, José Manuel Lara, no creu que a Catalunya hi hagi més d'un 15 o un 25% de persones que se sentin exclusivament catalanes, proporció que no constitueix "el caldo de cultiu per a l'independentisme", però sí que dóna crèdit a una sensació de maltractament fiscal. "Per comunicació dolenta entre les parts, el 90% dels catalans se senten maltractats fiscalment per l'estat espanyol. Cal prendre's això seriosament", ha afirmat Lara en una entrevista a la revista 'Vanity Fair', l'avançament de la qual recull Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'empresari creu que la proporció de persones que viuen a Catalunya i se senten exclusivament catalanes no passa de la quarta part de la població i que els qui només es defineixen com a espanyols no superen el 15%. "Un 60 o un 80% se senten totes dues coses. Aquest no és caldo de cultiu per a l'independentisme", assegura José Manuel Lara.

Tot i això, sí que creu que existeix un problema de "comunicació entre les parts", que té com a conseqüència que el 90% dels catalans se senten maltractats fiscalment pel govern espanyol. Segons la seva opinió, aquest malestar ha de ser tractat seriosament: "Si en una família un creu estar desacreditat pot acabar anant-se'n si no hi ha diàleg i comprensió", adverteix.

stats