Política 25/06/2013

Duran demana disculpes pel "to poc respectuós" amb ERC del seu discurs a Girona

El líder d'Unió lamenta que s'hagin fet públiques unes manifestacions que es van fer en l'àmbit privat

Acn
2 min

MadridEl portaveu de CiU a Madrid i president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat aquest dimarts "excuses" pel "to poc respectuós" amb ERC del seu discurs a l'assemblea intercomarcal d'Unió que ha fet públic el 'Diari de Girona'. En el discurs va assegurar que ERC "no té ni puta idea del que és la responsabilitat de governar". Duran només ha volgut valorar el seu comentari sobre els republicans i ha afegit que pel que fa a la resta del discurs "no té cap comentari a fer". D'altra banda, el líder dels democristians ha lamentat que s'hagin fet públiques unes manifestacions que es van fet en l'àmbit "privat". En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés dels Diputats, Duran i Lleida ha apuntat que "un cop s'ha fet públic allò que és privat" ha de demanar "excuses" a "un partit polític que no és CiU, sinó ERC", pel "to poc respectuós". Un to que, segons ha afegit, no és habitual en ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Una cosa és dir-ho entre amics i una altra és dir-ho públicament: jo lamento i per tant m'excuso d'aquest to", ha dit Duran i Lleida abans de participar en el debat de la proposició no de llei per reclamar polítiques de creixement a Europa. Segons el portaveu de CiU, sobre "la resta" de coses no té "cap comentari a fer".

"No poden ser més de tres"

Pel que fa a la persona o persones que va gravar el discurs i el va fer arribar al 'Diari de Girona', Duran ha assegurat que no té "ni idea" de qui pot haver sigut. "Si ho sabés seria molt feliç, però no tinc ni idea de qui ha estat", ha afirmat abans d'apuntar que "no poden ser més de tres" persones.

Al seu discurs davant els 200 membres de la intercomarcal d'Unió, Duran també va apuntar que considera que TV3 i RAC1, així com també CDC i "alguns d'Unió", estan "aplanant el terreny" d'ERC, i va insinuar que el procés de transició nacional quedarà en un no-res.

stats