Política 23/07/2012

Duran relega el sector sobiranista en la nova direcció d'Unió

El president del comitè de govern democristià deixa sense funcions executives els afins a Antoni Castellà en la distribució de càrrecs de la cúpula del partit

Efe
2 min

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha relegat el sector sobiranista a càrrecs sense relleu dins la nova direcció del partit. El desafiament d'aquest sector, encapçalat per Antoni Castellà, en presentar a final de juny la sobiranista Assumpció Laïlla com a candidata a ocupar la presidència del consell nacional del partit, en lloc de Ramon Espadaler -nom que avalava Duran i que al final va acabar guanyant la votació-, ha tingut la seva repercussió en el repartiment intern de tasques en la direcció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió d'avui del comitè de govern d'Unió, segons que han informat a Efe fonts presents en la trobada, Duran ha llegit personalment la llista de càrrecs interns assignats als membres de la seva candidatura a la direcció, que es va imposar en l'últim congrés del partit, al maig, davant la llista alternativa liderada pel sobiranista Josep Maria Vila d'Abadal.

Precisament, abans del congrés, Duran va presentar el seu futur equip, amb poques cares noves però que reforçava els membres de perfil més sobiranista, per restar així arguments a Vila d'Abadal.

Castellà mantenia una de les sis vicepresidències, una altra anava a parar a mans de Carles Sala, mentre que la pròpia Laïlla, Marta Vidal i Josep Martorell anaven a ocupar tres de les deu secretaries sectorials, però finalment a tots ells se'ls ha assignat només una vocalia dins del comitè de govern i cap està en la selecta comissió permanent, formada per només 14 dirigents.

Al marge de Duran, president del comitè de govern, i Josep Maria Pelegrí, secretari general, una de les novetats d'avui és que a Antoni Font, considerat un home pròxim a Duran, se'l designa vicesecretari general, càrrec de nova creació.

En lloc de sis hi haurà tres vicepresidències: Joana Ortega (relacions institucionals), Marta Llorens (comunicació, imatge i portaveu) i Manuel Silva (relacions parlamentàries).

Benet Maimí, que també havia de ser vicepresident, ocuparà la secretaria executiva d'organització, mentre que els altres quatre secretaris executius seran Montse Surroca (acció territorial), Salvador Sedó (relacions internacionals), Sònia Recasens (política metropolitana) i Antoni Isac (finances).

Els quatre secretaris sectorials són Francesc Gambús (formació), Eva Parera (política sectorial), Montserrat Playà (família i equitat) i Antonio José Gómez Peña (integració).

Relegats a vuit vocalies queden Castellà, Laïlla, Martorell, Sala, Vidal, així com Irma Rognoni, Mireia Solsona i Mercè Jou.

En la seva intervenció a porta tancada, segons les fonts consultades, Duran ha deixat oberta la porta al fet que en el futur aquests vocals puguin desenvolupar alguna funció concreta.

A més de Duran, formaran part de la permanent Pelegrí, Font, Ortega, Llorens, Silva, Maimí, Parera, Sedó, Surroca, Recasens, així com el líder de les joventuts d'Unió, Roger Montañola, Espadaler com a president del consell nacional d'Unió i Josep Sánchez Llibre com a portaveu del partit al Congrés

stats