POLÈMIC ARTICLE DE DURAN
Política 23/09/2013

ICV avisa Duran que una tercera via només pot passar pel reconeixement del dret a decidir

Josep Vendrell rebutja una reforma que se centri tan sols en un nou finançament o en més inversions en infraestructures

Europa Press
1 min

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Josep Vendrell, ha reptat l'Estat a plantejar una alternativa a la independència que no es basi a millorar el finançament autonòmic o una major inversió en infraestructures i que reconegui el dret a decidir dels catalans. En roda de premsa, ha reaccionat així a la proposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que aquest mateix dilluns ha reclamat, amb vista a la celebració d'una consulta, una tercera opció més enllà de la independència o mantenir l'estatus actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ecosocialista ha remarcat que qualsevol tercera via "ha de venir des de l'Estat" i que, per ser tinguda en compte, ha de reconèixer el dret a decidir i no limitar-se a millorar el finançament o augmentar les inversions en infraestructures.

Vendrell sosté que la societat catalana "ja està fora del marc autonòmic" perquè ha donat per superat el model actual, així que qualsevol nova proposta ha de reconèixer el dret a decidir perquè els catalans puguin pronunciar-se sobre ella.

El dirigent ecosocialista ha instat PP i PSOE a prendre exemple d'IU, que va subscriure una declaració al costat d'ICV i EUiA on reconeixia el dret a decidir i reivindicava un model d'Estat federal: "Aquesta és la proposta que ens agradaria sentir de la resta de forces".

stats