Política 28/07/2017

Junqueras reclama per carta a Montoro que els requeriments d'Hisenda pel FLA vagin adreçats a ell

El vicepresident vol centralitzar els requeriments en la seva persona i evitar així que afectin funcionaris

Ara
1 min
Cristóbal Montoro i Oriol Junqueras aquest divendres a tarda al ministeri d'Hisenda

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha fet arribar aquest divendres una carta al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en què li reclama que tots els requeriments que hagi de fer el govern espanyol pel tema del FLA se li adrecin directament a ell. Junqueras trasllada així a Montoro l'acord al qual va arribar el Govern dimarts, segons el qual se centralitzaven en la persona del vicepresident les funcions de "canalitzar la informació sol·licitada".

Junqueras també fa saber a Montoro que com a superior jeràrquic de la Interventora General serà ell qui rebi els requeriments d'informació que se li puguin fer, motiu pel qual reclama a Hisenda que directament els adreci ja cap a ell. A més, li comunica que ja s'ha enviat al ministeri la informació que li havia estat reclamada inicialment.

Dimecres passat el mateix Junqueras va anunciar en roda de premsa que el Govern no enviaria les dades sobre interventors i alts càrrecs que demanava l'executiu de Mariano Rajoy, ja que qui assumirà les responsabilitats seran personalment els consellers. Així, va explicar que si es demana a personal de la Generalitat que torni a certificar aquesta informació, serà el conseller de cada departament qui certificarà aquesta informació i la transmetrà al departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, que la farà arribar a l'Estat.

A més, va anunciar que el Govern presentaria els pròxims dies dos recursos -davant del Tribunal Suprem i davant del Tribunal Constitucional- contra els nous controls imposats pel govern espanyol al FLA, un pas que l'executiu català fa amb vista a acabar portant aquest cas a les instàncies internacionals. Tot plegat, mentre el Govern manté que no renunciarà a l'1-O.

Carta Oriol Junqueras a Cristóbal Montoro
stats