Política 26/09/2017

Junqueras avisa que els Mossos i les institucions "no poden coartar els drets dels ciutadans"

Un grup de la ultradreta intenta boicotejar el míting d'ERC a Ripollet

Aleix Moldes
2 min
Oriol Junqueras marca el sí en la papereta que tenia impresa Gabriel Rufián a la samarreta

RipolletLa fiscalia pretén que els Mossos d'Esquadra precintin els col·legis electorals per impedir el referèndum de l'1 d'octubre. Des de Ripollet, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha remarcat que ni la policia catalana ni la resta d'institucions públiques poden "coartar els drets dels ciutadans". "Les institucions han d'estar al servei de la gent", ha insistit. I, segons ha destacat, defensar el dret de vot és "imprescindible"."Les institucions han d'estar al servei de la gent. No poden limitar els drets dels ciutadans. Els Mossos o les escoles o els hospitals no han de ser utilitzats per limitar, per coartar els drets dels ciutadans", ha exclamat. Per això, Junqueras ha afirmat que el referèndum no s'atura i que diumenge els catalans "votaran".

Més de 500 persones han assistit al míting d'ERC a la Plaça del Molí de Ripollet

"No només parlem d'una república i de democràcia. Parlem de coses molt més profundes, de valors humans", ha afegit el president d'ERC davant les més de 500 persones que s'han aplegat a la plaça del Molí de Ripollet (Vallès Occidental). Junqueras ha parlat del referèndum com una "oportunitat" també per a Espanya i com la "moció de censura" que alguns plantegen contra el PP.

Un grup d'unes 50 persones ha intentat boicotejar l'acte amb crits i xiulets. La policia estava advertida de la concentració de l'extrema dreta al costat de la plaça del Molí i diverses dotacions dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra han taponat l'accés dels manifestants a la plaça.

Una cinquantena de manifestants han intentat boicotejar el míting d'ERC

Banderes espanyoles i també senyeres i crits de "visca España" i "jo soc espanyol" s'han sentit de fons mentre els representants d'ERC han fet el míting amb normalitat. També insults i crits contra la independència que les més de 500 persones que han assistit al míting han fet callar amb crits de "votarem". A més de Junqueras, han participat a'acte de campanya els diputats de JxSí Marc Sanglas i Chakir El Homrani; la directora general de Joventut de la Generalitat, Marta Vilalta, i el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián.

"Heu vingut en mala hora, companys, perquè no estem ni cara al sol", ha dedicat Rufián als manifestants, que l'han estat insultant durant tot el seu discurs. A la samarreta del portaveu dels republicans a Madrid hi havia impresa una de les paperetes del referèndum, i Junqueras ha aprofitat per marcar amb boli el 'sí', que els republicans confien que sigui majoritari diumenge a les urnes.

El míting ha acabat amb una de les frases que més ha repetit Rufián durant la campanya: "El franquisme no va morir un 20 de novembre del 1975 al llit. Morirà el proper 1 d'octubre en una urna".

stats