Política 09/10/2017

L'ANC i Òmnium convoquen els ciutadans aquest dimarts a les 18.00 h al passeig de Lluís Companys

L'ANC publica un vídeo on assegura que aquest dimarts es declararà la independència

Acn / Agències
2 min
L'ANC publica un vídeo on assegura que aquest dimarts es declararà la independència

BarcelonaJa hi ha convocatòria oficial. L'ANC ha difós aquest dilluns a les xarxes socials un missatge per convocar els ciutadans a ser aquest dimarts a les 18.00 h al passeig de Lluís Companys (tot i que inicialment ho havia fet davant del Parlament). També ho ha fet Òmnium Cultural. La concentració, doncs, coincidirà amb l'inici del ple del Parlament en què el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha d'explicar quins seran els pròxims passos del Govern un cop constatada la victòria del 'sí' en el referèndum de l'1-O.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, havia anunciat ja aquest dilluns que "en poques hores" convocarien la ciutadania per donar suport al Govern i al Parlament en defensa de la declaració d'independència, que veuen com l'única sortida a la situació actual. Un dia abans que el president del Govern comparegui al Parlament l'ANC ha enviat un missatge de correu electrònic als seus militants, en què Sànchez vaticina que els catalans sentiran aquesta setmana "més mentides, més amenaces, més rumors i intoxicacions" per fer-los sentir sols, i veus que els preguntaran què esperen després de l'1-O.

Segons Sànchez, a aquestes veus cal recordar-los "que el poble català ha parlat i ha dit 'sí' a la independència, que les peticions catalanes i internacionals de diàleg són moltes i totes xoquen amb la intransigència de l'Estat". "Les sancions exorbitants i les peticions de presó, així com la repressió de la nostra llibertat política, converteixen la declaració d'independència en l'única sortida", afegeix.

Per això demana que, faci el que faci el govern central, es respongui només amb el civisme i el coratge" d'aquells que volen construir una Catalunya justa i lliure, alçada sobre les bases de la democràcia i la pau, diu. "Determinació, dignitat i civisme per avançar al costat de les nostres institucions", afegeix, i reclama mobilitzacions pacífiques i massives per les llibertats dels catalans.

En la seva opinió, la setmana passada va ser victoriosa democràticament i determinant per aconseguir la independència, en considerar que s'ha guanyat el reconeixement de l'opinió pública internacional i que hi ha moltes veus internacionals rellevants que es mostren crítiques amb el govern espanyol "pel seu immobilisme i l'ús de la repressió".

També ha sostingut que la credibilitat de les institucions catalanes en el trajecte cap a una república és tan alta que el govern espanyol "ha cremat els seus últims cartutxos forçant el canvi de seu social de grans empreses fora de Catalunya per intimidar".

L'ANC publica un vídeo on assegura que dimarts es declararà la independència

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat un vídeo en el qual els membres del secretariat nacional, amb el president de l'entitat, Jordi Sànchez, al capdavant, afirmen que demà dimarts es declararà la independència de Catalunya.

Sota el 'hashtag' #10ODeclaració, els membres de l'ANC recorden: "L'1 d'octubre vam votar i vam guanyar el referèndum" amb un "resultat clar". "El dimarts 10 d'octubre declararem la independència", afirma Sànchez. "Hi serem", criden a l'uníson els membres de la cúpula de l'ANC.

stats