Política 05/03/2016

"L'article que vaig fer al diari ARA el tornaria a fer; era la meva opinió": David Fernàndez a Catalunya Ràdio en 20 frases

L'exdiputat de la CUP admet en una conversa a Catalunya Ràdio que li feia "pànic" que el pas per la política el "canviés". "Però mai hem oblidat qui érem i d'on veníem"

Ara
2 min
David Fernàndez, portaveu de la CUP al Parlament

BarcelonaL'exdiputat de la CUP David Fernàndez s'ha apartat de la primera línia de la política catalana, però continua treballant activament des del territori, on sempre ha estat i ha volgut estar. En una xerrada al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio amb el periodista Ricard Ustrell, Fernàndez ha admès que li feia "pànic" que el seu pas per la política el "canviés". "Però mai hem oblidat qui érem i d'on veníem". Repassem la conversa amb 19 frases més que ha dit el cupaire:

  1. "No he marxat d'enlloc, torno a casa. He tornat a la política que he fet sempre, la de barri i de cooperativa"
  2. "Jo sóc una persona i no vull ser un personatge"
  3. "La meva vida política la dono per acabada, però la vida m'ha ensenyat que mai diguis mai"
  4. "Quan ets diputat corres el risc de viure en una bombolla. El Parlament està tres quilòmetres per damunt de la societat. Sempre hi ha la realitat del poder i la realitat del carrer"
  5. "És impossible posar d'acord tota la CUP en qualsevol tema. No ha passat mai. La CUP és un mirall del país"
  6. "L'article que vaig fer al diari ARA no va ser un error. El tornaria a fer i amb el mateix contingut. Era la meva opinió"
  7. "La desobediència és necessària i, a vegades, és una obligació. Sense la desobediència, la Rosa Parks encara estaria sense seure als seients reservats per als blancs. La desobediència civil i pacífica, sempre"
  8. "La màfia és un sistema de poder, i la impunitat és el seu codi. I estem vivint encara avui la impunitat. Tots els grans prohoms de l'autonomisme català són a la paperera de la història"
  9. "La rebel·lia no s'atenua amb l'edat. A mi se'm ratifica, però canvia com ho fas"
  10. "L'estructura del Parlament és arcaica. Al Parlament aprens molt ràpid què és el paper mullat. Moltes de les comissions són inútils. Però una que sí que va ser molt útil és la de les bales de goma"
  11. "Un altre món ja és possible. Jo no tinc ni un duro a La Caixa, i a casa meva no hi entra Iberdrola, ni compro al Mercadona"
  12. "A casa meva les grans capçaleres mediàtiques no hi entren. Hi entra La Directa, o la premsa veïnal, o les ràdios comunitàries. La ràdio pública també"
  13. "Tertulià no en vull ser, ja n'he tingut prou sent diputat. Hauria sigut un final tràgic acabar de tertulià. No crec en aquesta xarxa d'opinadors oficials, que deuen ser 10 o 15 persones, que el sistema mateix genera"
  14. "En el periodisme també hi ha corrupció. El periodisme és a l'UCI, i s'ha de recuperar"
  15. "Tant l'abraçada amb l'Ada Colau com amb l'Artur Mas són sinceres. La de Mas és fruit d'un moment molt especial i del respecte mutu"
  16. "Jo no parlo amb el sistema, però amb les persones sí. El sistema no parla, és una màquina perfeccionada: és mut, sord i cec"
  17. "Moltes samarretes que he portat al Parlament no són meves, són patrimoni de la CUP. Buscarem una causa justa per fer una subhasta. No em caben a casa"
  18. "Espero i desitjo que el procés no tingui marxa enrere"
  19. "Anem lents, perquè anem lluny; però al mateix temps tenim pressa"
stats