Política 16/08/2017

Lastra (PSOE): "És hora que els demòcrates passin al davant dels independentistes"

Els socialistes presentaran a final de mes al Congrés la seva bateria de mesures per intentar frenar l'independentisme

Dani Sánchez Ugart
1 min
Pedro Sánchez ahir amb la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra.

MadridEl PSOE ha tornat també de les vacances aquest dimecres, coincidint amb el consell de ministres extraordinari que ha convocat el president espanyol, Mariano Rajoy. El partit socialista ha centrat bona part de la reunió de l'executiva, presidida pel secretari general, Pedro Sánchez, en Catalunya. La vicesecretària general del partit, Adriana Lastra, ha avançat que el PSOE debatrà el 28 d'agost el paquet de mesures que ja havia anunciat si Rajoy no encetava el diàleg amb Catalunya i ha afirmat que "és hora que els demòcrates passin al davant dels independentistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquesta curiosa dicotomia, Lastra ha justificat els moviments que farà el partit, i que se centraran en tres vectors: el "compliment de la llei", el "diàleg institucional" i el "prendre la iniciativa" per desterrar la inacció de Rajoy. Per al primer punt, Lastra ha reiterat que el PSOE estarà al costat del govern espanyol en els recursos legals contra el referèndum de l'1 d'octubre.

Aquestes mesures estaran basades en la Declaració de Barcelona que el PSOE i el PSC van signar al juliol, i que incloïa, entre altres coses, la creació d'una comissió d'estudi de la reforma constitucional a partir de setembre amb l'objectiu "d'obrir la possibilitat" del reconeixement de la plurinacionalitat a Espanya.

Lastra ha censurat que Rajoy no hagi fet "res" per dialogar amb la Generalitat des que Sánchez l'hi va demanar en una reunió a la Moncloa. "Nosaltres sí que tenim un pla i posem solucions en negre sobre blanc sobre la taula", ha insistit Lastra, que ha demanat "més energia en el desmuntatge de l'independentisme", perquè "cada cop que governa el PP sembla que es posa en marxa una màquina de crear independentistes".

stats