Política 07/08/2017

L'esquerra abertzale es mobilitzarà el proper 12 d'agost a Sant Sebastià a favor de l'1-O

EH Bildu ha decidit dedicar la "tradicional" manifestació de les festes de la ciutat a defensar el procés sobiranista català

Europa Press
1 min
Si Otegi es presenta a les eleccions coincidirà amb el penebista Iñigo Urkullu, un vell conegut seu.

San SebastiánLa manifestació convocada per EH Bildu per al dia 12 d'agost, quan comencen les festes de Sant Sebastià, serà una crida a defensar el referèndum de l'1 d'octubre. Sota el lema 'Tot un poble en moviment. Amb Catalunya, amb la democràcia", el coordinador general de la coalició sobiranista, Arnaldo Otegi, ha reclamat "una sobirania pròpia" per al País Basc i, per això, ha reclamat el suport de la ciutadania basca a participar a la manifestació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença davant els mitjans de comunicació, Otegi ha presentat la "tradicional" marxa que l'esquerra abertzale fa durant les festes de Sant Sebastià. Per al dirigent d'EH Bildu, hi ha "raons diferents" per convocar una mobilització en suport al procés independentista català. Per això, ha insistit que "en una fase històrica i en aquest context polític és necessari que milers de persones surtin al carrer per recuperar la democràcia".

Otegi creu que és una bona oportunitat perquè "els bascos independentistes, les persones d'esquerres sobiranistes i la ciutadania en general" puguin demostrar el grau de "solidaritat i complicitat amb un poble que està donant un exemple democràtic important per a Europa"

El líder abertzale també ha apuntat que EH Bildu està disposat a discutir una possible modificació de la Constitució, però ha precisat que l'estat espanyol "no és capaç d'abordar els problemes en termes democràtics, i això es veurà a Catalunya". Per a Otegi, però, no hi ha cap possibilitat que es produeixi una "democratització real de l'estat espanyol perquè reconegui la plurinacionalitat i el dret a decidir".

stats