Política 07/05/2016

L'esquerra independentista es manifesta a favor de la desobediència a l'Estat

El diputat de la CUP Benet Salellas assegura que la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència

Acn
2 min
La CUP convoca una manifestació al centre de Barcelona

BarcelonaMilers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona sota el lema 'Per les llibertats, avancem'. La manifestació, convocada per la CUP i les organitzacions de l'esquerra anticapitalista, ha aplegat diversos dirigents d'esquerres i independentistes i s'emmarca en la campanya dels cupaires en suport als càrrecs electes investigats per subscriure la declaració rupturista del 9-N (sota la reivindicació de 'Sense por'). La concentració ha reivindicat la desobediència a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hi eren presents els exdiputats cupaires David Fernández, Quim Arrufat i Isabel Vallet; el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà; el líder republicà a Barcelona, Alfred Bosch; els dirigents de Barcelona en Comú Gerardo Pisarello, Jaume Asens i Gala Pin; l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el president d'Òmnium, Jordi Cuixart; la vicepresidenta de l'ANC, Rosa Alentorn; el vicepresident de l'AMI Eduard Calvo, l'exmembre de la mesa del Parlament per part d'EUiA David Companyon i tots els diputats de la CUP Crida Constituent al Parlament.

En declaracions als mitjans de comunicació, el diputat de la CUP Benet Salellas ha assegurat que la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència i construir la república catalana. "Al carrer va començar el procés, al carrer continua i només culminarà al carrer", ha assegurat.

Després que el cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, Francesc Homs, hagi carregat aquest dissabte contra la CUP acusant-la de "trencar el somriure" de l'independentisme, Salellas li ha demanat "que deixi d'empatollar-se en discursos de la vella política i baixi al carrer per participar sense cap privilegi en la construcció de la república catalana".

"No està en joc la independència, sinó la democràcia"

El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, en declaracions als periodistes, ha asseverat que hi ha una majoria independentista a favor de la república catalana. "No ens pararan", ha dit, asseverant que ara que Junts pel Sí i la CUP tenen majoria al Parlament "tot depèn" dels independentistes.

Per la seva banda, el tercer tinent d'alcalde de Barcelona i dirigent de Barcelona en Comú, Jaume Asens, ha titllat d'"aberració jurídica" la croada contra els consistoris que han mostrat el seu suport a la declaració del Parlament del 9-N. A parer seu "no està en joc la independència sinó la democràcia".

Cuixart, judicialitzar el procés "no és la solució"

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que també era present a la manifestació d'aquest dissabte, ha assegurat que "judicialitzar" el procés sobiranista "no és la solució". El dirigent de l'entitat cultural ha explicat que ha assistit a la manifestació per reivindicar que el govern espanyol negociï amb el govern de Catalunya.

stats