Política 14/11/2016

Lloveras avisa que qualsevol decisió sobre el 6-D requereix el "màxim consens" i la "màxima seguretat jurídica"

La presidenta de l’AMI assegura que l’entitat ja preveia abordar aquesta qüestió a la pròxima executiva abans que transcendís mediàticament

Acn
2 min
Neus Lloveras és la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència

BarcelonaLa presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha advertit que les decisions respecte de l’obertura dels ajuntaments el 6 de desembre cal que estiguin "com més consensuades i treballades millor". En declaracions a l’ACN, Lloveras ha assegurat que l’AMI "fa setmanes" que té previst abordar aquesta qüestió a l’executiva que celebrarà divendres, ja que considera que és "lògic" debatre sobre l’obertura del 6-D després de la repercussió que va tenir el fet que alguns ajuntaments treballessin el 12 d’octubre. En aquest sentit s'ha emplaçat a les conclusions que aprovarà l’AMI aquesta setmana a Tarragona, si bé ja ha avançat que qualsevol resolució entorn el 6-D "buscarà la màxima seguretat jurídica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forces sobiranistes exploren una estratègia conjunta per obrir els ajuntaments el 6-D"Ara més que mai, en aquesta recta final en què estem vivint uns mesos molt intensos i un full de ruta molt atapeït, cal que tots els acords estiguin com més treballats i consensuats millor". Neus Lloveras ha respost així a la informació que aquest dilluns ha avançat Nació Digital respecte a la proposta que estarien explorant conjuntament el PDECat, ERC i la CUP per obrir els ajuntaments el 6 de desembre, Dia de la Constitució.

En declaracions a l’ACN, Lloveras ha declinat fixar ara per ara una posició per part de l’AMI, i ha insistit que "cal deixar en segon terme les opinions" fins que les hagin compartit i pactat amb la resta de formacions. D’aquesta manera la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència tampoc s’ha posicionat respecte de quin ha de ser el paper que hauran de tenir els funcionaris en una hipotètica obertura dels ajuntaments el dia 6.

En tots els casos, s’ha remès a l’executiva que es celebrarà divendres a Tarragona, on s’aprovarà el posicionament oficial de l’entitat.

stats