Política 28/07/2017

Lluís Salvadó presentarà un recurs contra el secret de sumari de la causa Santi Vidal

El col·lectiu Drets presenta una denúncia contra la Guàrdia Civil per presumpte falsedat documental i usurpació de funcions

Ara
2 min
El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, en declaracions als mitjans al Parlament

BarcelonaEl secretari d'Hisenda del Govern, Lluís Salvadó, és una de les persones investigades en la causa que continua sota secret de sumari al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, iniciada arran de les afirmacions de l'exjutge Santi Vidal. "Fa quatre mesos que estic investigat i encara no hem pogut accedir a la informació del jutge", ha lamentat aquest dijous en declaracions als mitjans als passadissos del Parlament. Salvadó ha criticat que la condició de secret de sumari es vagi allargant "mes a mes", fet que, ha assenyalat, el situa en una situació "d'indefensió". Per aquest motiu ha anunciat que presentarà un recurs a títol individual al jutjat. Aquestes accions legals estan separades de les que el Govern estudia emprendre per les constants citacions que la Guàrdia Civil està fent a alts càrrecs de l'executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre això, el secretari d'Hisenda ha mostrat el seu descontentament pel "xou públic" i "sense discreció" que l'institut armat està realitzant amb les investigacions. Salvadó ha insistit que el Govern emprendrà accions legals contra aquestes actuacions. Ha coincidit en aquesta anàlisi el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que ha criticat "l'espectacle públic" de les actuacions que s'estan fent contra càrrecs de la Generalitat.

Drets denuncia la Guàrdia Civil pels interrogatoris

El col·lectiu d'advocats Drets ha presentat aquest divendres una denúncia contra la Guàrdia Civil pels interrogatoris que està fent a alts càrrecs del Govern. Acusen l'institut armat de presumptes delictes de falsedat documental i usurpació de funcions, donat que la causa està judicialitzada al jutjat d'instrucció número 13.

ERC i PDECat demanen la compareixença de Zoido al Congrés

Després dels últims interrogatoris, ERC i PDECat han fet un pas més i han demanat la compareixença del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, al Congrés de Diputats, perquè expliqui les actuacions de la Guàrdia Civil respecte a les citacions dels últims dies. Les dues formacions també s'han sumat a la petició del PSOE i Podem perquè comparegui el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i doni explicacions sobre la corrupció que afecta el seu partit després de la seva declaració com a testimoni a l'Audiència Nacional.

stats