Política 16/07/2015

"Estic content com una lloca, la llista unitària m'agrada molt": Lluís Llach al '.cat', en 10 frases

El cantautor ha estat entrevistat per Ariadna Oltra en l'últim programa de la temporada

Ara
3 min
Lluís Llach al '.cat'

BarcelonaUs resumim en 10 frases les declaracions de Lluís Llach en l'entrevista que li ha fet Ariadna Oltra al programa '.cat', de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Estic content com una lloca. La llista unitària m'agrada molt, el Romeva omple un perfil fantàstic, i també hi ha les meves nenes, la Carme Forcadell i la Muriel Casals, que han fet coses èpiques. I a més a més m'estimo molt la gent de la CUP, que penso que fan molt bé d'anar pel seu compte".

2. [A la pregunta d'Ariadna Oltra sobre si li han demanat que s'uneixi a la llista]. "Des que hi ha la llista, ningú m'ha dit res, i si jo pogués triar, em posaria al final, que és per al que servim els 'floreros'. I, malgrat la càrrega política que se m'ha donat, crec que en tot cas hauria de fer això, creure i callar".

3. "No espero cap trucada, sincerament, els egos ja els tinc coberts, si puc servir per a alguna cosa... No sé si seria bon candidat, perquè no sóc gaire disciplinat i els de la CUP no els veuria com a adversaris".

4. "Des del Senegal, a vegades la distància neteja la panoràmica. Sóc una persona amb una formació política molt primària, i potser no encerto en les interpretacions. Però des de la distància em semblava que el que passava no es corresponia amb el que calia, i al final ha actuat la lògica".

5. "Em sembla lògic el pacte perquè de totes les possibilitats que hi havia, jo al principi era partidari de les 3 llistes, pels estudis demoscòpics i per la transversalitat del procés. Però després la demoscòpia diu que no, que si anem units, millor, perquè els catalans som uns sentimentals, i s'ha arribat a un acord magnífic per al moment en què estem".

6. "M'agrada que CDC i ERC vagin junts, i que la CUP vagi a part, per coherència i per fidelitat orgànica. Crec que és més efectiu. Crec que la CUP pot aportar menys a la unitat anant amb els altres que anant ella sola... potser que vagi amb la CUP i no amb l'altra llista que em deies (ha, ha, ha). La CUP no ha donat cap motiu per pensar que nacionalment ens fallarà".

7. "Senyor Mas, Convergència, gràcies per ser-hi i per fer el que han fet. I senyor Junqueras, ERC, gràcies per ser-hi".

8. "Romeva m'agrada molt, molt, molt. A part dels mèrits personals, representa una força, una joventut, una força... dóna una imatge de renovació. M'agrada molt el trident. Ell amb la Carme, una lluitadora incansable, i la Muriel, una iaia perillosa, afable però amb una determinació molt estranya de trobar".

9. "Aquest procés seria absurd si no fos perquè ha de ser una eina per a la felicitat col·lectiva. La independència ha de ser una eina per fer un país millor, econòmicament millor, més just, estructuralment renovat. La independència no és l'objectiu, l'objectiu és que els individus que formen el col·lectiu puguin ser més feliços, perquè si no, haurem fracassat".

10. "La cançó que triaria per posar banda sonora a aquest moment seria 'I amb el somriure, la revolta'. Estem fent una revolta amb un somriure, i això és preciós. A mi em commouen les mirades dels nanos joves amb les senyores de 90 anys en les grans manifestacions, més que els discursos. Fins ara sempre hem estat aspirants a ciutadans i ara estem exercint de ciutadans de debò, estem anant molt més lluny en qualitat democràtica del que podia semblar. Estem assistint a un debat que va molt més enllà de la independència".

stats