Política 09/12/2016

"M'adaptaré a la decisió del Carles. Pot passar qualsevol cosa i estem mentalitzats". El 'Fora de sèrie' amb Marcela Topor, en 10 frases

La periodista romanesa reivindica els seus orígens tot i sentir-se catalana i recorda detalls més personals de la seva vida amb Puigdemont: "El primer petó ens el vam fer a París".

Aleix Moldes
2 min
Marcela Topor ha estat entrevista per Pilar Rahola al 'Fora de Sèrie' de TV3

BarcelonaL’esposa del president de la Generalitat ha sigut entrevistada al programa 'Fora de sèrie', de TV3. Marcela Topor ha reflexionat sobre l'arribada inesperada al Govern de Carles Puigdemont i com aquesta decisió ha afectat les seves vides. Aquestes són algunes de les respostes destacades de l'entrevista que li ha fet la periodista Pilar Rahola:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Futur. "M’adaptaré com ho he fet fins ara a la decisió del Carles. I ell la prendrà com la cregui convenient. Hi ha molts escenaris possibles i hem vist com les coses poden canviar d’un dia per l’altre de manera sobtada. Pot passar qualsevol cosa i estem mentalitzats". Rahola li havia preguntat per la continuïtat a la Generalitat més enllà del procés i també per la possibilitat que el president acabi a la presó pel procés sobiranista.

2. Identitat. "Em sento catalana i sento Catalunya com casa meva, però intento preservar la meva identitat. Sempre que puc parlo romanès amb les meves filles i intento mantenir la tradició per Nadal, Setmana Santa i Sant Joan. Sents que no seràs mai al 100% d’aquí i, quan tornes a Romania, tampoc ets d’allà al 100%".

3. Fora de la política. "No em dedicaré mai a la política. De cap manera. Amb un polític a la família en tenim suficient".

4. Periodisme. "Entrevistaria a tothom. Sóc una persona molt curiosa i crec que un periodista no ha de rebutjar mai un convidat. És la nostra feina".

5. Dictadura. "L’època de Ceaucescu era molt grisa, amb una repressió terrible. Nosaltres no vam patir la persecució ni vam passar gana, però molta gent sí. El menjar estava racionat. Mai vaig tenir por, però tenia una sensació constant d'estar vigilada. Els últims anys de la dictadura es van obsessionar molt amb el control".

6. Toros i flamenc. "Quan vaig arribar a Girona sabia que es parlava un idioma diferent, que Barcelona era una capital europea, però no sabia moltes coses de Catalunya: l’associava al Barça, al Mediterrani, al flamenc i als toros".

7. El primer petó. "Ens vam conèixer a Girona. Però ell [Puigdemont] ja sabia que la nostra companyia de teatre aniria a París al desembre. I a París ens vam tornar a trobar. A París és on va començar tot en realitat. No ho diguis a ningú, però el primer petó ens el vam fer a París".

8. Personalitat pròpia. "Crec que no m’assemblo a cap primera dama. Amb l’Helena [Rakosnik] tenim una relació molt bona, però no crec que m’hagi de semblar a ningú".

9. Optimisme. "S’ha de mirar sempre l’ampolla mig plena. Intento fer-ho i viure aquest moment com un privilegi. És un moment de gran responsabilitat però al mateix temps una oportunitat enorme que no m’hauria imaginat mai. Per això no m’afecten les crítiques. Espero que Catalunya assoleixi la seva llibertat".

10. Sense sacrificis. "No he sacrificat la meva feina, al contrari. Segueixo fent el que feia abans. Tenim el projecte de la revista 'Catalunya Today' i també la televisió. Tinc una feina que m’agrada i em motiva i no l’he deixat. Pel que fa a la família, continuo fent el que feia abans. Segueixo anant a buscar els nens al col·le. Com a alcalde de Girona, el Carles ja tenia l'agenda molt plena".

stats