POLÍTICA
Política 25/03/2014

Manos Limpias recorrerà davant el Suprem l'arxivament de la seva querella contra Artur Mas

El secretari general del sindicat d'ultradreta diu que el TSJC està "contaminat" i la causa segueix el guió "previst"

Acn
2 min

BarcelonaEl sindicat d'ultradreta Manos Limpias presentarà un recurs davant la sala segona del Tribunal Suprem contra l'acord del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de no admetre a tràmit la seva querella contra Artur Mas, pels delictes de prevaricació, desobediència a l'autoritat judicial, rebel·lió i sedició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'aquesta organització, Miguel Bernad, ha apuntat a l'ACN que "no el sorprèn" la decisió del TSJC perquè "està contaminat" pel poder autonòmic. Bernad espera que la causa obtingui els mateixos resultats que la que va impulsar al Suprem contra el president del Parlament basc, Juan Maria Atutxa, després que el Tribunal Superior de Justícia del País Basc no el condemnés.

Segons Bernad, la causa segueix el guió previst i ni la decisió del TSJC, ni tampoc l'informe de la fiscalia –que apuntava que la discussió jurídica sobre la consulta és competència del Tribunal Constitucional– afecten l'estratègia del sindicat, que pretén portar el cas davant del Suprem perquè sigui aquest qui acabi jutjant Mas.

El secretari general de Manos Limpias acusa el TSJC, així com la fiscalia i la resta de tribunals superiors, d'estar "contaminats" pel poder autonòmic. A més, critica que el tribunal desestimi el seu escrit perquè "el lògic" és que els magistrats admetin tràmit "qualsevol querella que reuneixi els requisits de la llei d'enjudiciament criminal". "Una altra cosa és que digui després que no hi ha motius, però en principi és lògic que les admetin totes", ha dit.

Segons Bernad, la querella contra el president de la Generalitat "crema" al TSJC i per aquest motiu presentarà ara l'escrit d'apel·lació a la sala segona del Tribunal Suprem, la mateixa que va rebre la seva querella que va acabar condemnant el president del Parlament basc per no dissoldre el grup parlamentari de Sozialista Abertzaleak. La diferència, segons Bernad, és que a Atutxa se'l va condemnar només per un delicte de desobediència, mentre que a Mas se l'acusa d'aquest i també de prevaricació, rebel·lió i sedició.

Els serveis jurídics del sindicat esperen ara l'escrit del TSJC per estudiar els arguments que utilitza per rebutjar les quatre acusacions. A partir d'aquest escrit, apunta Bernad, es construirà el recurs davant el Tribunal Suprem, que reincidirà de nou en els mateixos delictes i demanarà una condemna per al president de la Generalitat.

stats