Política 30/06/2017

Margallo aposta per "desallotjar el Parlament" si es declara unilateralment la independència

L'exministre d'Afers Exteriors creu que el 9-N s'hauria d'haver aplicat l'article 155 de la Constitució durant 24 hores i urgeix a reformar la carta magna per millorar l'encaix de Catalunya a Espanya

Europa Press
1 min
El ministre García-Margallo.

MadridL'exministre espanyol d'Afers Exteriors Jose Manuel García-Margallo creu que Espanya està en un "moment perillós", en què ni la Generalitat ni el govern central saben "què fer". Així ho ha afirmat en una entrevista aquest divendres a RNE, on s'ha mostrat partidari de "desallotjar al Parlament" de Catalunya en cas que s'acabés declarant la independència de manera unilateral. Si això passés, ha afegit, també s'hauria d'inhabilitar la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, i els consellers que "signessin els decrets o qualsevol declaració" a favor de la ruptura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha considerat Margallo, de fet, el 9-N ja s'hauria d'haver aplicat l'article 155 de la Constitució durant 24 hores en paral·lel a una negociació sobre la reforma de la Constitució. L'Estat "ha deixat el terreny lliure" perquè hi hagués "un discurs únic separatista", ha lamentat, i ha afegit que cal accelerar canvis a la carta magna en infraestructures i inversions, impulsar una llei de llengües desenvolupant l'article 3 de la Constitució i canviar radicalment el sistema de finançament autonòmic.

Respecte a la proposta del PSOE per millorar el reconeixement del caràcter plurinacional de l'Estat, l'exmimistre del PP ha declarat que no se sabrien quines són "les nacions que componen aquesta nació de nacions" defensada pel líder socialista, Pedro Sánchez. Així doncs, ha dubtat de les "conseqüències jurídiques de definir una nació cultural que no és una nació política". "El que ha de quedar clar", ha conclòs, és que les parts que conformen la nació "no tenen dret a l'autodeterminació".

stats