Política 30/07/2014

Mas i Rajoy, reunits a la Moncloa

La trobada ha començat poc després de les 11.00 hores. La reunió evidenciarà el xoc de sobiranies i marcarà l’inici d’una etapa clau en el procés català

Joan Rusiñol / Agències
2 min
Mariano Rajoy rep Artur Mas a les portes de La Moncloa / REUTERS

MadridEl president de la Generalitat, Artur Mas, ja ha arribat a la Moncloa, on aquest matí de dimecres es reuneix amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy. Mas ha arribat pocs segons després de les 11.00, l'hora en què estava previst que comencés la reunió. Els dos presidents s'han saludat cordialment a les portes de l'edifici.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quan acabi la reunió, Mas compareixerà a la delegació catalana a Madrid, al carrer Alcalá.

Rajoy avisarà Mas que el 9-N torpedina tota possibilitat d'entesa

La consulta com a desllorigador o com a problema? Per la majoria del Parlament de Catalunya, és evident que sense les urnes no hi ha sortida possible a la situació política que viu el país. En canvi, pels grans partits estatals, el 9-N és una il·legalitat que impossibilita qualsevol sortida dialogada. Un xoc de legitimitats que s’escenificarà avui al Palau de la Moncloa.

L’abril passat, quan es va debatre al Congrés la cessió a Catalunya de les competències per poder convocar referèndums, els diputats conservadors van criticar que no hagués estat Mas qui defensés la iniciativa. El cara a cara, pendent des d’aleshores, es produeix ara, fora dels focus i de les càmeres. Serà l’ocasió perquè els dos dirigents s’expliquin personalment la seva posició, els passos públics que faran i les motivacions que els empenyen. Ningú n’espera gaires novetats. En una banda i a l’altra el marge per moure’s s’ha anat estrenyent fins a ser gairebé inexistent. L’executiu del PP ha anat enterrant els intents de terceres vies, més o menys sòlides, que s’han intentat bastir: des de la reforma constitucional que promouen els socialistes fins a la modificació del finançament autonòmic que defensaven destacats dirigents de la dreta. A la capital espanyola saben que comencen uns mesos difícils fins al novembre. La fotografia d’avui és l’inici d’aquesta etapa, determinant per al procés sobiranista.

stats