ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 30/08/2015

"Si algú creu que aquest no és un gran país, que es documenti i viatgi una mica": Rajoy en 10 frases

El president espanyol assegura en el discurs inaugural del curs polític que Espanya és "la nació més antiga d'Europa", ja que porta "molts segles junts"

Roger Tugas
2 min
Mariano Rajoy, en el seu discurs a Soutomaior / EFE

BarcelonaEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha inaugurat aquest diumenge el curs polític amb un discurs on ha centrat bona part de la intervenció a carregar contra l'independentisme. Tot i això, s'ha referit també a altres qüestions com les eleccions estatals o la situació econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el procés català

1 - "La convocatòria de les eleccions del 27-S és una delirant fugida cap a cap lloc, sols ha servit per dividir i enfrontar la gent a Catalunya, per enganyar la societat catalana i per generar frustració en un futur"

2 - "Espanya no ha nascut ni avui ni ahir, som la nació més antiga d'Europa, portem molts segles junts"

3 - "Si algú creu que aquest no és un gran país, que es documenti i viatgi una mica"

4 - "Cada cop que hem deixat entrar el virus de la desunió, atots els espanyols ens ha anat malament. No permetrem que ningú converteixi als espanyols en estrangers al seu país. No permetrem que renunciïn al que és seu, ser catalans, espanyols i europeus"

Sobre el procés espanyol

5 - "L'única amenaça a l'horitzó de la recuperació és la radicalització del PSOE, la seva poca claredat d'idees i de definició"

6 - "L'única sensació és que els nous gestors han descobert que el que deien que farien no ho poden fer [en referència als nous alcaldes de l'esquerra alternativa]. Ja podrien venir estudiats, perquè això ho paguem tots els ciutadans!"

7 - "El pitjor que li pot passar al nostre país és una coalició que ja s'està preparant contra els que van a guanyar"

Sobre la gestió i la situació econòmica

8 - "Alguns no veien la crisi, ni veuen la recuperació i sols saben enviar cartes [en relació a la missiva de Felipe González a El País], però la majoria dels espanyols veuen que la situació va molt millor"

9 - "A partir del 2018 tothom podrà arribar a Galícia en trens d'alta velocitat, cosa que serà un accelerador de la nostra economia"

10 - "Seguirem prenent decisions en els propers consells de ministres. [...] No estem en temps de descompte i marcarem uns quants gols!"

stats