Política 31/08/2015

Mas respondrà a les preguntes sobre els escorcolls a CDC i la CatDem en la compareixença de dimecres al Parlament

Rull insisteix que l'objectiu de l'escorcoll era "buscar un espectacle mediàtic" i afirma que la Guàrdia Civil va endur-se "un quart de caixa" de CDC i material "sensible" de naturalesa "política i ideològica" de la CatDem

Laia Vicens
2 min
Mas i Rull, durant la reunió del comitè executiu nacional de CDC / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, "donarà compte de tot allò que se li pregunti" a la compareixença de la diputació permanent al Parlament, convocada per a aquest dimecres a les 16.30 h. Així ho ha confirmat el coordinador de CDC, Josep Rull, en la roda de premsa posterior al comitè executiu nacional d'aquest dilluns. De fet, tots els partits de l'oposició havien dit que preguntarien a Mas sobre els escorcolls a la seu de CDC i la CatDem de divendres passat, encara que el president havia demanat comparèixer per explicar els motius de l'avançament electoral per al 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els primers que hem de respondre som nosaltres", ha esgrimit Rull, que ha confirmat, a preguntes dels periodistes, que Mas "respondrà a les preguntes que es puguin fer sobre aquesta qüestió". Unes preguntes que, al final, també Unió podrà fer. Encara que l'acord inicial entre els dos partits era que fos el portaveu del grup, Jordi Turull, qui interpel·lés Mas, Rull ha dit que "no hi haurà cap dificultat a cedir a Unió una part del temps". CDC havia refusat que Unió interpel·lés el president.

"L'objectiu de l'escorcoll no era determinar la veritat sinó buscar un espectacle mediàtic"

Rull ha insistit que l'objectiu de l'escorcoll "no era determinar la veritat ni fer justícia, sinó buscar un espectacle mediàtic per influir en la campanya". El coordinador general de CDC ha afirmat que el partit està "compromès amb la veritat i la justícia", però ha afirmat que l'escorcoll "no era una expressió de justícia sinó una expressió maldestra d'un muntatge públic". Així, ha recordat que la Guàrdia Civil es va emportar només "un quart de caixa" de les 10 que els agents van preparar, mentre que de la Fundació CatDem es van endur material "sensible" de naturalesa "política i ideològica" sobre "l'estràtegia" del partit vers la campanya del 27-S, uns documents que no tenen "res a veure" amb el suposat objectiu de a investigació.

"Ens indigna la perversió tan dura i injusta de l'estat de dret", ha afirmat Rull, i ha recordat les "filtracions" i les "afirmacions amb elements falsos" que han fet diversos mitjans de comunicació aquest cap de setmana. "Per esbrinar la veritat i fer justícia, aquest partit té les portes obertes, però per assistir a un espectacle per condicionar l'opinió pública tindrem molta contundència i en farem una rotunda denúncia", ha sentenciat.

"Per lluitar contra la corrupció no cal la independència"

Preguntat per les paraules del president d'ERC, Oriol Junqueras, i soci a la llista de Junts pel Sí, que dissabte va instar CDC a demostrar "amb fets" el seu compromís contra la corrupció, Rull ha dit que són paraules "coherents amb el relat" de la candidatura unitària. "Per lluitar contra la corrupció no cal la independència", ha defensat, i ha demanat "lluitar contra aquesta xacra" de manera urgent. A més, ha recordat que CDC ja lluita contra la corrupció i ha dit que "no cal que hi hagi referències en aquest sentit".

stats