LES FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 15/12/2011

Mas-Colell anuncia que els funcionaris cobraran més tard un 20% de la paga de Nadal

El conseller d'Economia reitera que el govern espanyol té accés al crèdit i pot pagar els 759 milions d'euros a Catalunya si vol

Sara González
2 min

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha anunciat que l'impagament per part de l'estat dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut és un “cop dramàtic” per a la tresoreria de la Generalitat i que per això caldrà negociar amb els proveïdors i dilatar pagaments. Mas-Colell ha precisat que els funcionaris cobraran, com és habitual, la nòmina corresponent al mes de desembre el dia 21 i que el dia 28 se'ls ingressarà, almenys, el 80% de la paga extra Nadal, amb la qual cosa un 20% d'aquesta retribució es retardarà i es pagarà “tan aviat com sigui possible”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell també ha explicat que el retard mig del pagament de la Generalitat als proveïdors augmentarà i espera que aquest “empitjorament” sigui del menor temps possible. El conseller ha precisat que la dilatació dels pagaments “s'estudiarà cas per cas”.

El Govern manté la seva amenaça de portar l'estat espanyol als tribunals i Mas-Colell ha advertit que si l'executiu no paga és “perquè no vol” i que no val dir que "no té diners" ja que sí té accés al crèdit i es pot endeutar, cosa que no poden fer les comunitats autònomes. "Farem tot el possible per avergonyir el govern espanyol que fuig", ha advertit Mas-Colell, que ha reiterat que denunciaran davant les institucions europees el comportament de l'estat espanyol, que està intentant "ecolomar" més deute a Catalunya per complir ell amb l'objectiu de dèficit i culpar les autonomies dels excessos.

“Han actuat amb premeditació”, ha etzibat Mas-Colell sobre l'executiu de Zapatero i ha afegit que espera que el nou govern faci “foc nou” i no utilitzi les “excuses de mal pagador” del PSOE.

La negociació amb els funcionaris, un cas apart

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha subratllat que la compareixença sobre l'impagament dels 759 milions d'euros no té res a veure amb la mesa de negociació amb els sindicats de funcionaris sobre les retallades salarials que contemplaran els pressupostos del 2012. Homs ha puntualitzat que una cosa són les tensions de tresoreria que l'impagament d'aquesta quantitat provoca en els pressupostos del 2011 i una altra la confecció dels comptes del 2012, en el qual està emmarcada la negociació amb els sindicats de funcionaris.

stats