Política 22/06/2015

"Ara del que es tracta és que jo me la jugui al 100%", l'entrevista a Artur Mas, en 15 frases

El president de la Generalitat demana ser correspost per part de les entitats sobiranistes per injectar un "plus d'il·lusió" al procés

Joan Serra
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, en un moment de l'entrevista / RUBÉN MORENO

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha concedit una entrevista a TV3 en què ha repassat l'actualitat política, marcada per la crida feta a les entitats del sobiranisme civil per liderar una llista unitària el 27-S. Aquestes són les reflexions més destacades de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Vull ser el president que faci possible que la gent voti"

2. "Ara del que es tracta és que jo me la jugui al 100%"

3. "Estic perseguint la màxima unitat possible per un objectiu d'enorme envergadura que mai havíem pogut posar sobre la taula"

4. "No sé si faig nosa a algú. Espero que no. No vull ser ni un impediment ni un obstacle"

5. "No obligo ningú. Crec que puc demanar una reflexió a les entitats sobiranistes en la línia de la màxima unitat possible. Cap paraula meva ha d'enterbolir la decisió de les entitats"

6. "Falta aquest plus d'il·lusió que ens asseguri que això agafa la gran empenta"

7. "Aquestes eleccions només tenen sentit si són un plebiscit sobre la sobirania de Catalunya. Demano una mica d'ajuda i suport"

8. "Es tracta que algú que quedi primer amb prou claredat i força com perquè, amb l'ajut dels altres, hi hagi un lideratge"

9. "Dos terços [de forces sobiranistes al Parlament] seria seria un resultat decisiu"

10. "Insistir amb la unitat dels partits no tindria cap sentit. ERC ja va posar com a condició que s'havia d'anar per separat. I si s'ha d'anar per separat, quin sentit tindria fer un Govern conjuntament abans de passar per les urnes?"

11. "Arriba un moment en què puc pensar en què som els únics que volem que [les eleccions del 27-S] siguin plebiscitàries sobre la sobirania. Si ara ens despistem, em puc preguntar legítimament què estem fent"

12. "Amb el cor a la mà, jo he de formar part de la solució, no del problema"

13. "No vull ser el personatge que, egoistament, vol fer pivotar les coses a l'entorn seu. No estic per amagar-me ni per fugir. Estic per servir [...] Ho hauré intentat tot i estaré tranquil amb mi mateix"

14. "Crec que encara puc influir a Convergència per fer veure que ha de tenir aquesta actitud supergenerosa"

15. "Joana Ortega té les mateixes querelles que jo. Això no és còmode"

stats