Política 05/09/2017

Mas : "Volen espantar gent que pugui arribar a firmar coses de cara a l'1-O"

L'expresident acusa l'Estat de "practicar l'estratègia de la por"

Gerard Pruna
1 min
L'expresident Artur Mas en una entrevista al 3/24

BarcelonaPoc després que el Tribunal de Comptes l'hagi citat el 25 de setembre -al costat d'altres deu alts càrrecs del seu Govern- per abonar la fiança pel 9-N, l'expresident Artur Mas ha acusat l'Estat d'utilitzar aquesta causa per intentar "espantar determinada gent que pugui arribar a firmar coses de cara a l'1-O". "El que estan fent és l'estratègia de la por", ha avisat.

"Estem en un pols entre una gran part del poble de Catalunya i algunes institucions de l'Estat que intenten evitar que la gent voti", ha apuntat en una entrevista al 3/24, en la qual ha opinat que el govern espanyol no aconseguirà aturar el Procés amb multes econòmiques ja que la societat catalana, ha vaticinat, mostrarà la seva solidaritat.

En aquest sentit, ha recordat que ja s'ha posat en marxa la caixa de resistència per fer front a la fiança -de prop de cinc milions d'euros- que el Tribunal de Comptes podria imposar el dia 25 als onze investigats. "Si es tracta de reunir alguns diners ja els reunirem. Ara i també per l'1-O si cal", ha afegit.

Segons ha explicat Mas, que tot just ahir es va reunir amb Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau i els seus advocats per estudiar què podia fer el Tribunal de Comptes, la fiança s'abona de forma solidària entre tots els investigats, pagant més aquell que més té

stats