Política 29/03/2016

Mas critica les discussions "estúpides" entre sobiranistes en plena polèmica entre JxSí i la CUP

L'expresident de la Generalitat assegura que Catalunya està en disposició de convertir-se en el "millor mirall" del "somni europeu"

Oriol March
1 min
Artur Mas en la compareixença al Palau de la Generalitat / PERE TORDERA

BarcelonaArtur Mas, en plena polèmica entre Junts pel Sí i la CUP arran d'una moció de l'esquerra alternativa que insta el Govern a complir amb la declaració de ruptura del passat 9-N, ha criticat aquest dimarts les "discussions estúpides" i les "envejetes" entre partits sobiranistes. "Cadascú ha de tenir com a nord eixamplar la base des del seu àmbit, més enllà de mirar-se de reüll", ha indicat l'expresident de la Generalitat en un dinar-col·loqui organitzat per Sobirania i Justícia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha indicat que la prioritat ha de ser aconseguir un estat per a Catalunya, i ha apuntat que el país es pot convertir en el "millor mirall del somni europeu" a través dels valors de la pau, el benestar i les oportunitats, a banda de la llibertat i la seguretat. "Hem de ser més i hem de fer-ho millor", ha apuntat el líder de CDC, que ha posat de manifest que, sovint, els entrebancs cap a la independència arriben des del front intern.

L'expresident de la Generalitat ha assegurat que els partits estan encara instal·lats, en bona part, en la dinàmica autonòmica, i ha apuntat que el camí cap a la independència s'està fent "ràpid" en termes històrics.

Mas, preguntat sobre la possibilitat que Catalunya disposi d'un exèrcit en cas de ser independent, ha advertit que hi ha "països molt poderosos" que tenen com a "prioritat número u" aquesta qüestió quan s'apropen al cas català. "Si no donem garanties de coresponsabilitat en l'àmbit de la seguretat, ens donaran l'esquena", ha reflexionat l'expresident de la Generalitat.

stats