Política 22/04/2015

“Aquest procés està infestat de mines”: Artur Mas en 15 frases

El president de la Generalitat diu en una entrevista a El Punt Avui TV que “si no canvia res” mantindrà la convocatòria pel 27-S. Expressa “queixes” pel fet que ERC no hagi assegurat totes les votacions al costat de CiU al Parlament

M.colomer
3 min
Artur Mas, intervé a la presentació del candidat de CiU a Mataró / ACN

Barcelona1-"Aquest procés està infestat de mines"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2-"Si no canvia res, mantindré el que es va dir en el seu moment [eleccions el 27-S]. Allò forma part d'un acord, per tant si allò es manté tal i com està, no hi ha cap raó per plantejar-se una cosa diferent a l'acordada. [...] Hi ha un acord signat el mes de gener [amb Oriol Junqueras], que per cert també parla d'estabilitat parlamentària fins al moment de convocar eleccions, i alguna queixa tinc en això, perquè es perden algunes votacions en el Parlament que no s'haurien de perdre"

3-"Hi ha molts actors de la política i de fora de la política que intenten desnaturalitzar les eleccions. No hi hauria eleccions aquest any si no fossin per fer un plebiscit sobre l'estat català, perquè no tocaven aquest any, i tenia aliats parlamentaris suficients per aguantar fins a finals del 2016"

4-[Sobre la possibilitat de mantenir la proposta de llista unitària] "Les portes a la vida te les has de deixar obertes sempre i en tot, i és obvi que també en aquest tema, i celebro que l'ANC ho hagi enfocat d'aquesta manera"

5-"Les eleccions municipals el primer que està en joc és cada ciutat i cada municipi. I no hem de tergiversar el sentit últim d'aquestes eleccions municipals. Ara, d'aquestes eleccions en sortirà un mapa municipal, i no és el mateix tenir un munt d'ajuntaments al teu costat per tirar endavant això que tenir-los al davant frenant"

6-"No puc demanar a Convergència que desaparegui del mapa. [A la seva llista] Hi haurà d'haver gent de CiU, però no renuncio que també hi hagi persones que no siguin estrictament del partit"

7-"Si hi ha majoria, plantarem cara davant de totes les dificultats, com vam fer amb el 9-N"

8-"Seria una gran pedra a la sabata [si no hi hagués majoria sobiranista a Barcelona el 24-M], i si hi és seria una empenta molt gran. A les eleccions municipals el primer que està en joc és cada ciutat i cada municipi. I no hem de tergiversar el sentit últim d'aquestes eleccions. Ara, després d'aquestes eleccions en sortirà un mapa municipal, i no és el mateix tenir un munt d'ajuntaments al teu costat per tirar endavant això que tenir-los al davant frenant"

9-"Els del no, que no sempre juguen net, es poden querellar, incriminar-nos, podrien aconseguir que ens inhabilitessin, despistar a la gent, espantar-los, intoxicar a l'opinió pública internacional, però no poden evitar que hi hagi molta gent que a Catalunya vagi a votar i voti sí"

10-"Ara diuen que volen suspendre'ns un alt càrrec de la Generalitat que és el comissionat per a la transició nacional. Però què és això? Això és una vergonya democràtica tremenda. Estic escandalitzat amb aquesta merma democràtica a l'estat espanyol"

11-"La majoria aclaparadora no la tenim, a favor d'aquest projecte. El país és divers en aquest sentit"

12-"En un parlament no es compten els vots, sinó els diputats, i d'entrada, a la majoria que hem d'aspirar és a la de diputats. Ara, aniria bé que aquesta majoria absoluta de diputats també fos una majoria absoluta de vots"

13-"Cada setmana rebo algun ambaixador acreditat a Espanya, i algunes setmanes tres o quatre, i cònsuls i delegacions de manera constant. Tenen molt interès i escolten"

14-"No està en qüestió la viabilitat de Catalunya. Els que ho qüestionen, o no hi entenen res o fan trampa. Catalunya és perfectament viable. El problema és com reaccioni l'Estat i la UE, i la UE reaccionarà molt en funció de com reaccioni l'Estat. El gran problema el tenim a Madrid"

15-"Un ministre de l'interior no pot jugar amb foc. Aquest tipus de provocacions no són pròpies d'un ministre de l'Interior d'un estat com l'espanyol. No es pot criminalitzar com ho fa ell el moviment independentista català"

stats