Política 30/07/2014

"Sense consulta no hi haurà solució ni bona ni estable": Mas, en 10 frases

Més de dues hores de reunió han servit al president de la Generalitat per plantejar a Rajoy la determinació per realitzar la consulta del 9-N i per fer-li una vintena de propostes relacionades amb el dia a dia de la Generalitat i el país

Marc Colomer
2 min

Barcelona1. "Parlant s'entén la gent. Avui no s'ha tancat res definitivament. Hi ha un clima de diàleg obert. [...] Es pot arribar a acords en temes que no són la consulta si es manté un clima de diàleg obert. Hem de ser intel·ligents perquè el no-acord en la consulta no ho trenqui tot".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "No hi ha pla B. Hi ha un sol pla, que és votar, però és un pla que té fases. I una fase principalíssima és el 9 de novembre".

3. "Tenim una majoria social que s'expressa al carrer i també a les urnes, tenim la determinació i el pacte polític per a la data i la pregunta. Falta l'acord amb l'Estat per fer-ho de manera legal. Si no hi ha acord amb l'Estat també ho farem de manera legal. Ens agradaria fer-ho amb acord, a la britànica".

4. "Tenia certa expectativa que més enllà de dir que tot és il·legal avui hi hauria una proposta sobre la taula, i saber si el govern espanyol té alguna idea de com resoldre aquest conflicte polític. Aquesta idea no existeix".

5. "Aquest cop, si no es fa a través d'una consulta, no hi haurà solució ni estable ni bona, per tant millor fer-ho així".

6. "Dins el procés obert ara fa ni tan sols dos anys hi ha fases. Hem anat passant cada fase. Ara n'hi ha una de nova que és el 9-N. I la intentarem complir. Jo convocaré la consulta d'acord amb una llei catalana. [...] A la nostra mà està renunciar a tot, però òbviament no ho farem".

7. "El pacte fiscal, tal com han anat les coses els últims dos anys, està superat. Això no vol dir que no seria positiu, però està superat com a solució definitiva en el conflicte polític entre Catalunya i la resta d'Espanya. Tant de bo el poguéssim implementar, però només amb el pacte fiscal no sortim d'on som".

8. "[Si el TC anul·la la convocatòria de la consulta] estarem en una altra fase, possiblement en l'última fase d'aquest procés".

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; } 9. "La debilitat o la força no me la dóna Pujol, sinó el poble de Catalunya. Pujol ha estat molt a Catalunya, és evident, però ni ho és ni ho ha estat tot. La força que jo pugui tenir és la que em dóna el poble català, no una persona. I això cal guanyar-s'ho a les urnes".

10. "Que hi ha ciutadans indignats amb el que ha passat [en relació al cas Pujol]? Segur que sí. Com segur que n'hi ha d'espanyols amb el Gürtel, o d'andalusos amb els ERO, o amb la monarquia".

stats