Política 14/02/2015

"Firmaria ara mateix que ERC desaparegui si els ciutadans han de viure millor": Junqueras a Telecinco, en 10 frases

El president d'ERC ha acudit per primera vegada a Telecinco, al plató d''Un tiempo nuevo'

Ara
2 min
Junqueras ha participat al programa de Telecinco, 'Un tiempo nuevo' / ERC

BarcelonaCas Pujol

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Esperem i desitgem que Mas no tingui responsabilitats polítiques en el cas Pujol. La meva opinió seria que no hi haguessin casos de corrupció. Crec que Mas no hi té implicació”.

2. "Segur que està viu, i més viu que mai i molt més que altres que mai han comparegut en una comissió, encara que estan sota sospita per casos molt més greus".

3. "La independència és molt important per la lluita contra la corrupció, per la transparència. ERC té 84 anys d'història i ningú posarà en dubte que de casos de corrupció, cap".

Independència

4. "El nostre objectiu no és maximitzar el nombre de diputats sinó la voluntat dels ciutadans. Si perquè els ciutadans puguin votar ens dónen menys escons que ara, nosaltres encantats. Com si decideixen que ERC ha de desaparèixer. És més, firmaria ara mateix que ERC desaparegués si els ciutadans han de viure millor”.

5. "Ha arribat l'hora d'actuar com un país major d'edat que assumeix les responsabilitats del seu futur".

6. "Sóc tan conservador com Cameron: els ciutadans han de poder decidir sobre el seu futur".

7. "Sempre hem respectat quan un resultat ha sigut 'no' a la independència i ens agradaria que respectessin quan sigui un 'sí'".

La relació amb Espanya

8. "La relació amb Espanya volem que sigui la millor possible. Quan sigui una relació d'igual a igual, la relació serà millor que mai".

9. "Jo no he dit mai que Espanya ens roba. El que sí que he dit és que Catalunya aporta més que altres comunitats i rep menys. Els ciutadans fan molt més esforç fiscal que el que els correspon per renda".

Duran

10. "Duran i Lleida és un polític que té molta, molta, molta experiència. A vegades els ciutadans han de tenir la oportunitat de triar polítics que tinguin menys experiència i més entusiasme en determinats aspectes".

stats