Política 15/10/2013

Mas replica a Rajoy que ara no és moment de "canvi de cromos" sinó d'exercir "la democràcia en estat pur"

Es queixa que la mentalitat "intolerant" espanyola no hagi canviat 35 anys després de la Constitució

R. Tugas / Acn
1 min
Artur Mas a l'homenatge al president Companys / Manolo García

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha replicat aquest dimarts al president espanyol, Mariano Rajoy, que ara no és moment de "canvi de cromos" sinó de fer la consulta. En declaracions després de participar en l'ofrena floral davant de la tomba de Lluís Companys, Mas ha tornat a reclamar a Rajoy que doni una resposta "madura i democràtica" a les aspiracions del poble català. "El que està en joc no és un canvi de cromos", ha dit, sinó poder exercir "la democràcia en estat pur". Alhora, ha aprofitat per queixar-se que la mentalitat "intolerant" espanyola no hagi canviat després de 35 anys de Constitució. Ho ha dit en referència a les declaracions de diferents expresidents espanyols, entre ells, José María Aznar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Mas ha afirmat que "mai no es tanquen les portes del diàleg, en democràcia". "Per parlar, sempre estem oberts, fins i tot en els moments difícils", ha afegit per deixar clar que seguirà intentant pactar l'exercici del dret a decidir amb el govern espanyol, tot i que ha admès que serà complicat: "Per abraçar-se o donar-se la mà calen dues persones, i a vegades les actituds de l'Estat són molt bel·ligerants". "Estem instal·lats en el no a tot el que vingui de Catalunya", ha insistit recordant el pacte fiscal.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, també ha lamentat que el to d'Aznar "no va ser l'adequat", tot i que ha opinat que "el tema és si ha vingut per quedar-se o per treure el cap", en relació amb el seu possible retorn a la política activa.

stats