Política 12/09/2017

Membres d'ICV reclamen en un manifest que els comuns participin en el referèndum

Representants de diferents sectors demanen votar 'sí' en la consulta interna

Ara
2 min
Els comuns avalaran el referèndum però no el consideraran vinculant

BarcelonaMoviment entre les bases d'ICV just el dia que s'obre la consulta interna dels comuns per decidir si han de participar en el referèndum de l'1-O. Representants dels sectors independentista, federalista i confederalista de la formació han impulsat un manifest en el qual demanen que es voti 'sí' a participar en el referèndum. Entre els signants hi ha els diputats al Congrés Josep Vendrell i Jaume Moya i la senadora Sara Vilà, així com dirigents històrics com Jaume Bosch i Ricard Gomà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També rubriquen el document regidors del Prat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Cugat, Sant Quirze, Valls, Tortosa, Banyoles, Berga, Sant Joan de Vilatorrada, Navarcles, Sant Vicenç de Castellet, Constantí, Canet i Santa Coloma de Gramenet.

El manifest, que arriba just quan comença una consulta interna entre els comuns que ha d'acabar dijous, demana votar 'sí' a la pregunta plantejada en la consulta interna -"¿Catalunya en Comú ha de participar en la mobilització de l'1 d'octubre?"- "com un pas més en la construcció d’un projecte polític capaç de ser alternativa de govern al nostre país i capdavanter en la lluita democràtica contra el PP".

Tot i remarcar que el referèndum convocat per a l'1-O "no reuneix les garanties democràtiques" perquè sigui considerat vinculant i criticar l'"error" de Junts pel Sí la CUP "de no respectar les regles del joc democràtic propi de les institucions catalanes d’autogovern" amb la seva actitud durant l'últim ple, els signats consideren que els comuns han de ser presents a l'1-O "i en les mobilitzacions que siguin necessàries per afermar el dret de Catalunya a l'autodeterminació".

El manifest considera que la implicació dels comuns és clau per propiciar en un futur "un referèndum amb totes les garanties democràtiques" i per demostrar el rebuig frontal a "les actuacions de repressió de les llibertats impulsades pel govern del PP i per qualsevol de les institucions que el PP ha manipulat".

"Nosaltres, hereus de la tradició del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i de l’Entesa dels Nacionalistes d’Esquerres (ENE), hem estat i estarem sempre per la defensa de les llibertats democràtiques i nacionals", conclou el manifest, que crida a convertir l'1-O en una mobilització "en defensa del dret a decidir, de l'autogovern i de rebuig a l’actitud del PP".

Manifest sobre consulta interna dels comuns
stats