ACORDS LOCALS
Política 09/06/2015

CDC retreu a ERC que fa "massa excepcions" al compromís de tancar pactes locals en clau sobiranista

Mercè Conesa avisa que la setmana vinent faran un repàs per analitzar "si el mapa final és un avançament de les plebiscitàries del 27-S o un avançament del possible tripartit el 27-S"

Ara
1 min
Mercè Conesa, durant l'entrevista a La Xarxa

BarcelonaLa portaveu de CDC, Mercè Conesa, ha advertit aquest dimarts en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local que ERC ignora massa l'acord a què van arribar Artur Mas i Oriol Junqueras de prioritzar els pactes municipals entre CiU i els republicans. "Per a nosaltres hi ha dues línies clares: el respecte a la llista més votada i els acords del 27-S", ha asseverat la també alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, que ha afegit que després de la constitució dels ajuntaments aquest dissabte faran balanç: "Demanarem explicacions i ho posarem sobre la taula del president Mas. I hauran de donar explicacions, hauran d'explicar les excepcions, que potser són massa excepcions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Conesa ha recordat a ERC que cal ser "coherent" i que els acords "estan per complir-los, no perquè quedin en paper mullat". Malgrat l'avís, la portaveu convergent no vol aventurar conclusions: "Encara no veiem com queda el bosc, només veiem arbres". Per això, la setmana vinent valoraran com s'han resolt els acords i "si el mapa final és un avançament de les plebiscitàries del 27-S i els colors són en clau sobiranista, o si el mapa final és un avançament del possible tripartit el 27-S".

En relació a la Diputació de Barcelona, Conesa no descarta sumar el PSC a un pacte de govern entre CiU i ERC. "No preveig que el PSC no tingui un paper rellevant en els acords de la Diputació", ha afirmat la portaveu. Pel que fa al seu municipi, l'alcaldessa assegura que iniciarà "el mandat en minoria", tot i que no intentarà tancar una aliança més endavant amb els republicans.

stats