Política 27/07/2017

Millo creu que el Govern ha "perdut el nord" quan "amenaça" de denunciar la Guàrdia Civil pels interrogatoris

Ciutadans aprova l'actuació de l'institut armat a fi de "perseguir" que no s'utilitzin recursos públics per al referèndum

Acn
1 min
El delegat del govern espanyol, Enric Millo, en una visita d'una comissaria de la Policia Nacional a Lloret

BarcelonaEl delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha criticat la intenció de l'executiu català de denunciar els interrogatoris que ha dut a terme els últims dies la Guàrdia Civil a alts càrrecs del Govern i l'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena. Millo ha lamentat que la Generalitat "amenaci" d'emprendre accions legals i ha valorat aquest fet com un senyal que el Govern està "nerviós".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha considerat que la Guàrdia Civil i el jutge estan fent la feina que pertoca en un estat democràtic i creu que l'equip de Puigdemont "ha perdut el nord i el seny". A més, ha acusat l'equip de Puigdemont de convertir Catalunya en un "camp de batalla artificial" i d'utilitzar els ciutadans com a "ostatges" de les seves "pròpies guerres". "És inadmissible", ha assenyalat.

D'altra banda, el portaveu parlamentari adjunt de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, ha aprovat els interrogatoris que està portant a terme la Guàrdia Civil perquè, ha dit, "persegueixen que no s'utilitzin diners públics de tots els catalans per repetir un fracàs com el 9-N". En declaracions als mitjans, De Páramo ha defensat que els recursos públics "s'han de protegir" i ha afegit que els polítics no poden creure "que estan per sobre de tot i es poden saltar les lleis". Així, ha reivindicat que els recursos de què disposa la Generalitat "no són de Puigdemont ni de Junqueras" sinó de tots els catalans, i per això ha exigit que es destinin a atendre les seves necessitats.

stats