Política 06/12/2016

Millo admet la llibertat dels regidors de manifestar-se el 6-D però els demana "responsabilitat"

El delegat del govern espanyol a Catalunya avisa els funcionaris que "no poden oferir els seus serveis habituals"

Ara
2 min
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo

GironaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha evidenciat aquest dimarts el canvi de tarannà que vol imprimir a la institució. En un acte a Girona per celebrar el dia de la Constitució, ha admès que els càrrecs electes tenen llibertat per expressar-se com vulguin, tot i que els ha demanat "responsabilitat" per evitar conflictes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És la Constitució de tots, però pot haver-hi alguns càrrecs electes que decideixin manifestar-se de manera diferent i poden fer el que considerin oportú, perquè són representants polítics electes i tenen llibertat per expressar-se, com no podia ser d'una altra manera", ha subratllat Millo, que ha confirmat que no ha posat en marxa un dispositiu extraordinari perquè és "innecessari".

Tanmateix, Millo ha subratllat que una altra cosa és el paper dels treballadors públics i funcionaris, que tenen dret a un dia de festa i saben que les institucions, en un dia com aquest, no estan obertes de cara al públic i "no poden oferir els seus serveis habituals i ordinaris".

Per això, davant la possibilitat que alguns funcionaris sí que s'hagin acostat als seus ajuntaments, Millo ha argumentat que "si una persona a títol personal, que pot ser militant o simpatitzant d'un partit, s'acosta a l'ajuntament i seu a mirar papers perquè un regidor li ha obert la porta, l'únic que ha de saber és que no està treballant, està allà assegut, però aquell dia no li compensarà ningú, no és recuperable, perquè és festa".

Segons Millo, "el que seria infringir la llei seria posar la institució en funcionament i oberta amb els serveis habituals i ordinaris, perquè és festiu i vulneraria la reglamentació del propi dia festiu". El delegat del Govern ha admès desconèixer en tot cas si aquest tipus de situacions s'han produït avui i "si s'ha fet, demà es veurà i decidirà què cal fer", ha rematat.

stats