Política 24/05/2017

Els fills d'Utrera Molina, orgullosos del 'Cara al sol' al funeral del seu pare

En una carta adreçada a la Junta d'Andalusia, la família de l'exministre franquista es responsabilitza també de les salutacions amb el braç dret enlaire dels assistents i de totes les accions que es van fer en defensa dels que "van donar la vida per una Espanya nova i socialment justa"

Ara
2 min

BarcelonaNi penediment, ni perdó ni rectificació: orgull. Després que la Junta d'Andalusia demanés investigar el funeral de l'exministre franquista José Utrera Molina a Nerja (Màlaga), on diverses persones van cantar el 'Cara al sol' amb el braç dret enlaire i van cridar proclames a favor de Francisco Franco i a José Antonio Primo de Rivera, els fills de l'home que va signar la sentència de mort de Salvador Puig Antich han reivindicat l'actitud dels assistents a l'acte per acomiadar el seu pare.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo vaig organitzar l'enterrament i el funeral del meu pare. Jo em responsabilitzo d'haver posat al meu pare la seva camisa blava i les cinc fletxes en homenatge a ell i a tots els que com ell van treballar amb dignitat per una Espanya unida, gran i lliure", diuen els fills de l'exministre -entre els quals hi ha la dona de l'exministre de Justícia del PP Alberto Ruiz-Gallardón- en una carta dirigida a la consellera de Cultura de la Junta d'Andalusia, i afegeixen: "Jo em responsabilitzo d'haver convocat familiars, amics i camarades amb camisa blava o sense per acomiadar com fem els cristians i els falangistes amb els nostres éssers estimats. Jo em responsabilitzo que es cantés el 'Cara al sol' i que se saludés amb la salutació tradicional de la Falange".

"En definitiva jo em responsabilitzo d'haver homenatjat el meu pare i tot el que ell representa, jo em responsabilitzo d'haver homenatjat Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera i tots els que van donar la seva vida per una Espanya nova i socialment justa. I per descomptat manifesto la meva intenció de seguir-ho fent i de defensar els qui ho facin", conclou la carta, que ha estat enviada pels familiars després que la Guàrdia Civil iniciés una investigació sobre el funeral a instàncies del govern andalús, per comprovar que es va infringir la llei de memòria democràtica de la Junta.

stats