Política 21/01/2011

Mor David Martínez Madero, director de l'Oficina Antifrau

El director de l'Oficina Antifrau, David Martínez Madero, ha mort aquest matí a Milà d'un atac de cor quan feia una escala provinent de Singapur

1 min
El director de l'OAC, Martínez Madero, i la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, durant la signatura del conveni

Ha mort David Martínez Madero, director de l'Oficina Antifrau. Va arribar al càrrec el maig del 2009, amb els vots del tripartit i dos diputats del grup mixt. L'ARA li va fer l'última entrevista en premsa, que va ser publicada el 5 de desembre. En aquella entrevista, feta al seu despatx, Madero es va mostrar molt interessat en l'afer Wikileaks i va posicionar-se a favor que "es publiqui tot". També va carregar contra el Partit Popular per la seva actitud "poc seriosa" amb la creació i el manteniment de l'Oficina Antifrau i va vincular el naixement d'aquest ens amb l'escàndol del 3%. Madero vivia sota unes fortes mesures de seguretat i havia estat amenaçat de mort per màfies internacionals al llarg de la seva trajectòria professional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans d'accedir al càrrec de director de l'OAC, Martínez Madero va ser conseller del procés d'adhesió de Romania a la Unió Europea, i va viure una temporada en aquest país, amb l'objectiu de rebaixar-ne els nivells de corrupció. Aquesta tasca la va desenvolupar del 2001 al 2007 i ja aleshores es va guanyar l'enemistat d'algunes organitzacions de la màfia russa.

El 1999 havia estat nomenat fiscal de la Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, on es va acabar de forjar professionalment, després d'haver ingressat a la carrera fiscal el 1992.

Condols

El Govern ha expressat el seu condol a la família del fiscal en un comunicat oficial. La presidenta del Parlament, que avui presenta el pla d'austeritat de la institució, ha dedicat les paraules primeres de la seva intervenció a lloar la figura de Martínez Madero.

stats