Política 28/06/2017

Mundó veu "inacceptable que la prioritat de la fiscalia sigui perseguir funcionaris"

El conseller de Justícia reitera que no s'ordenarà als funcionaris "res que no puguin fer"

Agències
1 min
Mundó titlla d'"inacceptable que la prioritat de la Fiscalia sigui perseguir funcionaris"

BarcelonaEl conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, ha llançat un missatge per tranquil·litzar els funcionaris després que la Guàrdia Civil hagi citat a declarar com a testimonis diversos treballadors públics de la Generalitat per alguns preparatius del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hi ha motiu perquè els funcionaris se sentin incòmodes en aquest procés perquè mai se'ls ordenarà res que no puguin fer", ha assegurat durant la presentació aquest dimecres d'una exposició a la Model sobre la història de l'antiga presó barcelonina. Mundó veu "inacceptable que la prioritat de la fiscalia sigui perseguir funcionaris" i les institucions catalanes que aposten per un referèndum sobre la independència de Catalunya.

"La fiscalia té molta feina, hauria de dedicar els seus esforços a altres qüestions que segur que són més necessàries que no perseguir els funcionaris públics", ha dit després de la citació de diversos funcionaris per la campanya per incentivar la inscripció en el registre de catalans a l'estranger, en una causa que instrueix un jutjat de Barcelona.

El conseller ha recomanat a la fiscalia llegir un recent editorial del 'New York Times' -que insta el govern central a permetre el referèndum- per entendre que "la immensa majoria de la gent de Catalunya i de fora de Catalunya considera que aquesta és una qüestió que s'ha de resoldre votant".

stats