Política 29/08/2016

Munté obre la porta a convocar la reunió amb la CUP la setmana que ve per abordar la qüestió de confiança

La consellera de la Presidència assegura que "no hi ha motius" perquè l'esquerra anticapitalista no doni suport al Govern

Ara
2 min
El pròxim ple pot fer emergir al Parlament les diferències -aquest cop en l’eix nacional- entre les formacions de Carles Puigdemont i d’Anna Gabriel.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la CUP s'han de reunir en els propers dies per abordar la qüestió de confiança del proper 28 de setembre i els pressupostos. Ara bé, si la diputada de la CUP Anna Gabriel va anunciar dies enrere que la trobada seria l'última setmana d'agost, la portaveu i consellera de la Presidència, Neus Munté, ha obert aquest dilluns la porta a la possibilitat que sigui "la setmana que ve". De fet, ha assegurat que no podia concretar-ne encara la data exacte. "Serà aquesta setmana o la que ve", s'ha limitat a dir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a TV3, recollida per l'ACN, Munté ha advertit a la CUP que "no hi ha motius per no tenir confiança en el Govern i en el grup parlamentari de Junts pel Sí" sobre el compliment del mandat del 27-S i ha recordat que si s'ha arribat a la qüestió de confiança "és perquè la CUP no va respectar els acords subscrits amb JxSí" i per això ara "cal revalidar la confiança".

La portaveu del Govern també ha avançat que hi haurà contactes amb la resta de grups parlamentaris però ha deixat clar que el Govern no renunciarà al full de ruta ni a l'objectiu de la independència. "Estem oberts a parlar amb tothom per ampliar la majoria social", ha assegurat tot afegint que "la voluntat tampoc és allargar terminis per incorporar més gent".

Sobre el referèndum unilateral d'independència (RUI), Munté s'ha mostrat disposada a parlar-ne i ha dit que és "conscient" que "el full de ruta pot necessitar en algun moment un reforçament i nous elements".

Ara per ara només l'ANC, la CUP i Demòcrates de Catalunya aposten pel RUI, mentre que ni ERC i el Partit Demòcrata han pres una posició oficial. Ahir, però, la coordinadora del PDC, Marta Pascal, va advertir a l'esquerra anticapitalista que només estaven disposats a parlar del referèndum si abans la CUP es comprometia a donar suport als pressupostos de 2017.

stats