Política 15/01/2015

"No em fa por el cas Pujol": l'entrevista de Mas a TV3, en 10 frases

El president de la Generalitat admet, l'endemà de convocar eleccions, que aquesta fórmula no és la millor però reconeix que "l'alternativa és no fer-ho"

Ara
1 min
Mas, a TV3

Barcelona1. "Jo volia anar ràpid, fer les eleccions al març, però creia que per fer-ho ràpid havíem d'anar junts i ho vaig dir. Però això [la llista única] no ho puc imposar, ho puc proposar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2. "Si la majoria social es desmobilitza, a aquesta majoria li falta un grau de solidesa. I jo crec que no li falta solidesa. Això no es refredarà, al contrari, crec que ara s'intensificarà".

3. "A mi no m'inquieta la democràcia. A mi m'inquieta formar part d'un Estat que impedeix que les majories socials siguin escoltades".

4. "Si hagués convocat eleccions al març s'hauria acabat la comissió d'investigació del cas Pujol. No em fa por el cas Pujol. Ho torno a dir: és un cas molt privat, però alguns volen escampar porqueria per tot arreu".

5. "Ara només tenim uns mesos per davant. Que ERC entri [al Govern] ho estudiarem, però sense desmuntar-lo. Quan només tens 7 mesos per davant, el que no pots fer és desmuntar els equips".

6. "Si ho hem hagut de fer en forma d'eleccions és perquè no ens han deixat altre camí. L'alternativa és no fer-ho. El que és un fracàs és impedir que un poble com el català segueixi el seu propi camí".

7. "Per a mi seria un honor que m'imputessin per posar les urnes perquè la gent pogués opinar i decidir".

8. "Les entitats sobiranistes van ajudar perquè van tenir una actitud que va més enllà dels partits".

9. "A Catalunya la majoria de la gent no vol un país governat des de Madrid. Vol un país autogovernat".

10. "Podem condicionarà les eleccions en la mesura de la força que li doni la gent amb el vots".

stats