Política 12/05/2015

"No he vingut a pactar. He vingut a ser alcalde": les frases dels candidats al debat de TV3 i Catalunya Ràdio

El lideratge polític de Barcelona, la pobresa, la crisi del turisme i el procés nacional català centren la major part d'intervencions i discussions entre els caps de llista

Ara
3 min
Els set candidats a l'Ajuntament de Barcelona, abans del debat / FRANCESC MELCION

BarcelonaXavier Trias (CiU)

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

- "Jo no he inventat model turístic de la ciutat, l'han inventat PSC i ICV. Un model basat, primer, en l'èxit dels Jocs Olímpics i després en un fracàs: el Fòrum. [Aquests dos partits] Van fer una bombolla molt important"

- "Cal menys polítiques assistencials i més prevenció. I per això cal ser solvent [...] Estem en la punta de llança per sortir de la crisi econòmica".

- "La dependència que tenim de l'Estat és insuportable"

Jaume Colboni (PSC)

- "No tinc al cap entrar a cap govern, però tampoc bloquejar-lo amb una oposició de barricada"

- "No entraré en una subhasta de llocs de treball perquè sembla que n'ofereixo menys. Però ofereixo el que podem oferir, i està pressupostat. Demano rigor al senyor Trias"

- "A l'economia li cal confiança i previsibilitat. Els comerciants no saben quins horaris tindran aquest estiu. La gestió i confiança que ha donat Trias ha estat zero"

Alberto Fernández Díaz (PP)

- "Per treballar per Barcelona sobren les sigles. Però no és així quan Xavier Trias cedeix al xantatge vergonyós de Can Vies o opta per aixecar estelada"

- "Barcelona és solvent i encara ho podria ser més si la ciutat no fos el banc de proves independentista del senyor Mas"

- "Trias ha convertit el turisme en un problema. No tot passa per reclamar la taxa turística [...] Cal actuar els aquells que no respecten els veïns i que han trencat la cohesió a molts barris"

Alfred Bosch (ERC)

- "No he vingut a pactar. He vingut a ser alcalde. Però aquells que vulguin estar amb nosaltres, que pactin tres eixos: procés nacional, progrés social i netedat política"

- "El projecte de futur que el PSC té per Barcelona és un model amb el Senat allà al mig. El nostre model és una ciutat amb un estat que li és lleial"

- "Estem disposats a fer pactes de ciutat per beneficiar i tirar endavant Barcelona"

Ada Colau (Barcelona en Comú)

- "Barcelona fa molt temps que viu un desgovern en el tema del turisme, que és un actiu molt important per la ciutat [...] El model actual és com una bombolla immobiliària [...] S'està donant barra lliure als als grans lobbys i això pot acabar matant la gallina dels ous d'or"

- "A nivell de discurs tothom està d'acord en lluitar contra pobresa, garantir drets i generar ocupació. Però això és incompatible amb precaritzar els serveis bàsics"

- "Cal canviar la relació amb l'Estat i sé que la sobirania real no arribarà ni amb el PP ni amb CiU, que s'alia amb el PP"

Maria José Lecha (Capgirem Barcelona)

- "En els últims 32 anys la situació de pobresa a Barcelona ha anat creixent, tot i que alguns diguin que s'ha convertit en un gran aparador mundial"

- "No pot ser sempre una excusa dir que la culpa és de Madrid. Si volem tirar endavant haurem de superar moltes de les traves i acotaments. Si nosaltres mateixos hem desobeït un 9-N, haurem de superar també els acotaments que ens posem nosaltres mateixos".

- "Amb el model actual, el Mobile World Congress no és el nostre. El mantindríem si canviessin els paràmetres"

Carina Mejías (C'S)

- La Barcelona capital d'un estat és "la mostra del caos"

- "El turisme és una activitat econòmica principal, però en aquests moments hi ha un conflicte d'interessos entre veïns i visitants. [...] Qui ve a la ciutat ha de saber que aquesta té unes normes que s'han de respectar"

- "No entraré en la subhasta d'oferir llocs de treball dojo"

stats