SUSPENSIÓ DE LA CONSULTA
Política 01/10/2014

Junqueras explica que s'han emplaçat amb Mas "a treballar perquè la gent voti el 9-N"

El líder d'ERC tanca la ronda de contactes del president català però no desgrana els detalls de la reunió perquè "és l'hora de parlar poc i treballar molt"

R. Tugas / S. González
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha clos aquest dimecres la ronda de contactes d'Artur Mas amb els líders polítics favorables a la consulta per pactar una resposta a la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional. A la sortida de la trobada, el republicà ha explicat que s'han "emplaçat a treballar perquè la gent voti el 9-N". Tot i això, no ha volgut donar gaires detalls de la trobada, ja que "és l'hora de parlar poc i treballar molt".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No contemplem escenaris alternatius al 9-N", ha insistit Junqueras en referència a ERC, però ha declinat concretar quin posicionament li ha expressat Mas durant l'hora i quart que han estat reunits. Tot i això, ha considerat que "tots estem compromesos amb el 9-N" i ha confiat que els propers passos sobre el camí cap a la consulta es facin "consensuadament". ERC, de fet, va lamentar que el Govern aturés els preparatius després de la suspensió del Tribunal Constitucional sense parlar-ho abans amb ells, ICV-EUiA i la CUP.

Prèviament, Mas s'havia reunit amb el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i el portaveu parlamentari de la CUP, David Fernàndez. En els propers dies està previst que tingui lloc una cimera conjunta per escenificar l'entesa entorn del nou full de ruta.

stats