CANVI DE CICLE
Política 12/11/2014

"David Fernàndez deu generar passions extraordinàries, tothom s'hi vol abraçar": Junqueras en 10 frases

El líder d'ERC confessa a 'El món a RAC1' que Artur Mas no té WhatsApp i, per això, no ha pogut crear un grup amb els altres líders del bloc sobiranista

Ara
2 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rememorat aquest dimecres a 'El món a RAC1' la jornada del 9-N, quan va estar fent de voluntari. Tot i això, també ha confessat que Artur Mas no té WhatsApp i, per això, no ha creat un grup amb els altres líders del bloc sobiranista, malgrat que amb David Fernàndez a vegades s'hi abraça en públic i en privat. Pel que fa al full de ruta cap a la independència, Junqueras rebutja negociar un referèndum amb l'estat espanyol i no es mulla quant a la necessitat d'una llista unitària, però sí que demana un Govern d'unitat per a després de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el cap de setmana del 9-N:

1 - "Vaig estar sorprès pel fet concret [la notícia a 'El Periódico' sobre les reunions secretes de Joan Rigol amb representants del PP i el PSOE], no en teníem coneixement, però no sorprès del fet que és tradicional que a la política catalana hi hagi aquests contactes per part de determinats partits. Forma part d'una llarga tradició, i els governs espanyols sempre han incomplert. És un exemple de la vella política, feta als despatxos, que no funciona"

2 - "El millor lloc per mi era al col·legi electoral, a la mesa, al costat dels voluntaris. Des de primera hora es notava que anava molt bé i que hi havia moltes cues, i tots vam quedar gratament sorpresos de la magnitud de la participació"

Sobre les relacions entre els membres del bloc sobiranista:

3 - "He estat temptat de crear un grup de WhatsApp, però el president no en té, i es podria malinterpretar que en creés un només amb en Joan Herrera i en David Fernàndez"

4 - "En David Fernàndez deu generar unes passions extraordinàries, tothom s'hi vol abraçar, i de tant en tant ho fem, no sempre en públic. Si el president també vol una abraçada, jo encantat"

Sobre el full de ruta cap a la independència:

5 - "Aquesta possible querella és una demostració que amb l'estat espanyol no hi ha res a negociar i, quan fa veure que negocia alguna cosa, és per incomplir-ho"

6 - "Esperar que el PP o el PSOE autoritzin un referèndum sobre la independència de Catalunya és una espera en va"

7 - "Seria un greu error que el Parlament es convertís en còmplice d'aprovar uns pressupostos que ens condemnen"

Sobre una possible llista unitària i la unitat d'acció:

8 - "Primer ens hem de posar d'acord en l'objectiu i el calendari, que són les coses realment importants, i si ens posem d'acord en el què, el com i el quan, trobarem la fórmula per maximitzar el nombre de diputats"

9 - "A les europees, ERC va posar al capdavant un independent i de número dos algú d'un altre partit. I jo vaig ser president del partit quan feia pocs mesos que hi militava. ERC és un partit molt generós"

10 - "El primer que es fa després d'unes eleccions d'aquesta mena és crear un Govern de la màxima unitat possible. Cal un Govern el màxim d'ampli i transversal perquè caldrà fer estructures d'estat mentre es fa la independència"

stats