Política 23/08/2016

El Partit Demòcrata Català presentarà l'1 de setembre la querella contra Fernández Díaz i De Alfonso

Homs assegura que no li sorprèn que la policia espanyola pressionés la banca andorrana

Ara
2 min
El cap de files del Partit Demòcrata Català a Madrid, Francesc Homs, en roda de premsa

BarcelonaJa hi ha data per a la presentació de la querella del Partit Demòcrata de Catalunya (PDC) contra el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel de Alfonso. El líder dels exconvergents al Congrés, Francesc Homs, ha explicat avui en una entrevista de la SER que el dia 1 de setembre es presentarà la querella davant del Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha explicat que la querella està feta, però per qüestions procedimentals el mes d'agost resultava inhàbil. "Està ben feta i molt ben treballada, perquè això es volia fer bé", ha subratllat per justificar el retard a l'hora de presentar la denúncia. De fet, el 14 de juliol –en resposta a la denúncia presentada per ERC– la Fiscalia del Suprem va considerar que no hi havia prou indicis per investigar Jorge Fernández Díaz.

Tot i concloure que no hi havia prou proves per iniciar una investigació penal, la Fiscalia va remetre les actuacions a la Fiscalia de Madrid perquè estudiï si De Alfonso va cometre un delicte de revelació de secrets, i a la de Barcelona per si el magistrat hauria pogut incórrer en malversació de fons públics.

La guerra bruta de l'Estat

Homs s'ha referit també a la declaració dels germans Cierco –directius del BPA–, que van assegurar davant la jutge instructora del cas que havien rebut pressions per part de la policia espanyola perquè facilitessin informació bancària sobre els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas, i contra el president d'Esquerra, Oriol Junqueras.

"Un cop hem escoltat les converses del ministre Fernández Díaz, que és el ministre de la policia, amb el director de l'Oficina Antifrau, parlant d'afinar expedients per anar en contra d'alguns de nosaltres, no em sorprèn i ho trobo versemblant", ha apuntat.

stats