Política 24/10/2016

El PDECat obre les portes del partit a aquells votants del PSC que se sentin "orfes"

Pascal reclama "protegir" els funcionaris de "qualsevol pressió política" i no posar en el punt de mira els Mossos en el cas de Vic

Gerard Pruna
2 min
foto_3118357

BarcelonaEl PDECat ha obert aquest dilluns les portes del partit a tots aquells votants socialistes que se senten "orfes" després que el PSOE hagi decidit abstenir-se i facilitar la investidura del president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En roda de premsa, la coordinadora general del PDECat ha fet una crida a tots els votants socialistes que avui se sentin "desencantats i menystinguts" perquè s'acostin a la formació hereva de Convergència, una força "central" que, ha dit, "els pot abraçar perfectament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal ha argumentat que en facilitar la investidura de Rajoy, tant PSOE com Ciutadans avalen les polítiques dutes a terme per l'executiu del PP els últims anys –com ara la Lomce i les actuacions del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz–, i ha avançat que el portaveu del partit al Congrés, Francesc Homs, traslladarà a la tarda a Felip VI que els diputats del grup votaran en contra de la investidura de Rajoy.

Tot i admetre que un govern del PP "té mala pinta" pels interessos de Catalunya, Pascal ha insistit que el PDECat mantindrà la mà estesa per al diàleg i per arribar a un acord i poder celebrar un referèndum pactat. Tanmateix, ha apuntat que "l'Estat no reacciona" i ha criticat que es mantingui l'aposta per resoldre el conflicte des de la via judicial.

Suport a Joan Coma

En aquest sentit, Pascal ha mostrat suport al regidor de la CUP a Vic Joan Coma davant la "persecució per part de l'Estat", però ha fet una crida a "protegir" els funcionaris de "qualsevol pressió política". D'aquesta manera, Pascal ha marcat distàncies amb la crida que ha fet el regidor cupaire als Mossos, i ha demanat que desobeeixin i no el detinguin si els ho reclama l'Audiència Nacional.

Nova imatge del partit

Després que aquest dissabte els associats del partit ratifiquessin el nou nom de la formació, Pascal ha avançat que ja s'han posat en marxa els tràmits per crear la nova imatge corporativa del PDECat. La formació preveu dur a terme un concurs obert a tothom, amb l'objectiu que abans d'acabar l'any la formació ja compti amb una nova imatge.

A més, Pascal –que l'última setmana ha estat de viatge als Estats Units per seguir la campanya americana– ha explicat que el 12 de novembre el partit escollirà els nous responsables d'àmbit –les antigues sectorials– i els representants territorials al Consell Nacional, amb l'objectiu que el màxim òrgan entre congressos pugui reunir-se abans d'acabar l'any.

stats