Política 10/08/2017

El PDECat qualifica de "miserable" que la campanya de la CUP posi en el mateix sac Mas i Rajoy: "Feu pena"

García Albiol qualifica el cartell de "feixista" i es pregunta si als del PP els posaran un "braçalet" per marcar-los

Ara
2 min
La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, i el coordinador d'organització, David Bonvehí

BarcelonaLa campanya pel 'sí' que ha presentat l'esquerra independentista aquest dijous ha creat polèmica al PDECat. La crida a "escombrar" Artur Mas, Jordi Pujol, Mariano Rajoy i Felip VI ha indignat el coordinador d'organització del Partit Demòcrata, David Bonvehí, que a través del seu Twitter ha considerat "miserable" posar Rajoy i Mas "en el mateix sac". "Feu pena", ha etzibat Bonvehí.

Bonvehí ha carregat contra la campanya de la CUP i el seu entorn per posar en el mateix sac Mas i Rajoy tot i que el primer ha sigut "condemnat per demòcrata" i el segon lidera "un Estat que persegueix per les idees". La topada entre el PDECat i la CUP s'afegeix a altres episodis d'aquest estiu que han tensat la relació entre tots dos partits, com ara l'atac d'Arran a un autobús turístic i el fet que el Govern s'hagi personat com a acusació particular en la causa.

Cartell de la campanya de l'esquerra independentista 'Escombrem-los'

També s'ha referit a la campanya de l'Esquerra Independentista la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, que ha posat èmfasi en el cartell que han presentat les organitzacions de l'entorn cupaire. Hi apareix una dona escombrant "les estructures del capitalisme i el patriarcat", segons ha explicat Anna Gabriel, i està inspirat en un de l'exlíder de l'URSS, Lenin. "En nom del comunisme s'han fet moltes barbaritats en la història de la humanitat... Quin fracàs inspirar-se en un model fallit i totalitari!", ha manifestat Pascal a través de Twitter.

El diputat del PDECat al Congrés Sergi Miquel també hi ha dit la seva a Twitter.

A qui tampoc ha agradat gens la campanya de la CUP és al PP. A través del seu president a Catalunya, Xavier García Albiol, ha qualificat el cartell de feixista.

A la presentació de la campanya de l'esquerra independentista hi han participat les diputades de la CUP Mireia Vehí i Anna Gabriel, que han explicat que el cartell que acompanya la iniciativa representa una dona que "es guanya la vida escombrant les estructures del capitalisme i el patriarcat". A la imatge hi apareixen dibuixos d'alguns dels personatges que consideren representatius d'allò que denuncien, com els expresidents de la Generalitat Artur Mas –a qui relacionen amb el cas Palau– i Jordi Pujol; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; l'expresident José María Aznar; el rei Felip VI, i la infanta Cristina.

stats