Política 31/01/2015

El PP i el PSOE extremen la pressió al nucli dur de Pablo Iglesias

Núria Orriols
2 min
El secretari d’organizació del PSOE, César Luena, ahir al Palau de Congressos de València.

BarcelonaSegueix augmentant la pressió política i mediàtica sobre el nucli dirigent de Podem. Ahir els dos grans partits espanyols, el PP i el PSOE, van carregar contra la formació de Pablo Iglesias per les diferents polèmiques que l’han envoltat en els últims dies, sobretot per la facturació de més de 400.000 euros en tasques d’assessoria a Veneçuela del número tres del partit, Juan Carlos Monedero. Després del consell de ministres la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, va advertir que “ningú està per sobre de la llei” i va recordar a Monedero que l’única batalla d’Hisenda és que “tots els ciutadans” compleixin les seves obligacions tributàries. Saenz de Santamaría responia a les acusacions del número tres de Podem, que dijous va denunciar que el PP i el PSOE havien “declarat la guerra” a Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, el secretari d’organització del PSOE, César Luena, va anar més enllà. En declaracions als periodistes al Palau de Congressos de València -on aquest cap de setmana el PSOE celebra la seva conferència autonòmica-, va exigir a Iglesias que prengui mesures disciplinàries “de manera immediata” contra Monedero. Luena va demanar, a més, que s’aclareixi si hi ha relació entre aquests diners i el finançament privat de Podem.

Errejón, en el punt de mira

A banda de Monedero, el que també continua en el punt de mira és Íñigo Errejón, un dels ideòlegs del partit. Ahir la Universitat de Màlaga va decidir tirar endavant l’expedient disciplinari per determinar si Errejón va incomplir les seves obligacions laborals com a investigador extern del centre. En declaracions als mitjans, el mateix Errejón va respondre a les múltiples polèmiques que envolten Podem i va denunciar un “escrutini microscòpic” i “agressivitat” contra el seu partit.

stats