Política 23/03/2017

El PP català exigeix a Romeva que es disculpi per equiparar-los amb "falangistes"

El diputat popular Fernando Sánchez ho considera una "greu calúmnia"

Europa Press
1 min
El ple del Parlament durant la votació de les mocions / ACN

BarcelonaEl diputat del PP al Parlament Fernando Sánchez ha exigit aquest dijous al conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, que es disculpi per dir-los "falangistes" per participar després de participar a la manifestació de Societat Civil Catalana (SCC) del diumenge passat a Barcelona. "Demano que es disculpi i que ho retiri perquè és una greu calúmnia, una clara banalització del nazisme i criminalitza als que pensem diferent", ha dit Sánchez en una interpel·lació al Ple del Parlament sobre educació infantil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest fet, segons el diputat del PP, està fomentant que "alumnes de la UAB demanin l'expulsió de joves de SCC". El fet que el popular hagi fet aquesta petició en una interpel·lació sobre educació infantil, ha fet que la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, li hagi demanat cenyir-se al contingut de la interpel·lació. "Si algú es pot saltar el Tribunal Constitucional, també pot ser flexible amb l'aplicació del reglament del Parlament", li ha retret Sánchez a Forcadell.

Al final de la intervenció de Fernando Sánchez, el diputat popular Santi Rodríguez ha demanat la paraula per qüestionar l'actuació de Forcadell i ha instat la presidenta del Parlament a dirigir els debats amb imparcialitat. Forcadell, però, li ha contestat que sempre ha aplicat el reglament i que a la cambra catalana sempre s'ha pogut parlar de tot.

stats