Política 06/07/2017

El PP adverteix que convocar l'1-O seria "un delicte flagrant" després de la "garrotada" del TC als pressupostos

Els populars confien que hi haurà més independentistes amb dubtes sobre el referèndum com l'exconseller d'Empresa Jordi Baiget

Europa Press
2 min
Els vicesecretaris del PP Javier Maroto i Andrea Levy s'han reunit aquest dimarts amb la presidenta de l'AVT, Ángeles Pedraza. EFE

MadridEl vicesecretari de política social i sectorial del PP, Javier Maroto, ha advertit al Govern que, després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que decreta inconstitucionals les partides dels pressupostos que es destinen a finançar el referèndum, convocar la consulta seria un "delicte flagrant". En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', el dirigent popular ha apuntat que la resolució que el tribunal va adoptar aquest dimecres és "la major garrotada" a l'independentisme català "en dècades". "Convocar [el referèndum] avui després de la sentència del TC és un delicte flagrant i ja no s'hi val amagar-se dient que es desconeix", ha assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maroto s'ha mostrat convençut que hi haurà "més independentistes" que no voldran formar part del Procés, igual que l'exconseller Jordi Baiget, a qui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va cessar per haver expressat dubtes sobre la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. "Coneixerem molts més Jordis Baiget d'aquests independentistes que diuen: «Escolta, jo soc molt independentista però com que em pot caure una sanció i el meu patrimoni està en joc, ja no vull ser part d'aquest projecte»", ha remarcat.

Maroto ha afirmat que el govern espanyol "sap molt bé" què fer davant d'aquest conflicte amb Catalunya, al mateix temps que ha assegurat que, en el cas que finalment es convoqui el referèndum, "cal tenir una resposta contundent" però "prudent". L'ARA ja va avançar que l'executiu de Mariano Rajoy es decanta per no fer servir la força si no pot evitar l'1-O. Fins llavors, s'esgotarà la via judicial contra la votació.

En aquest sentit, Maroto ha carregat contra el "victimisme" dels nacionalistes que, al seu parer, "diuen molt però fan poc" perquè "el que busquen és una reacció contundent que alimenti el seu victimisme". Segons la seva opinió, davant d'això cal convèncer la societat catalana que la unitat d'Espanya és "compatible amb la diversitat". El dirigent del PP no s'ha estat de destacar la unitat que hi ha entre tres expresidents del govern espanyol Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero entorn de la qüestió catalana.

stats