Política 11/02/2017

El PP ajorna el debat de la gestació subrogada per no fer aflorar fractures

Maroto admet que el "principal objectiu" de la ponència social era mantenir la unitat

Dani Sánchez Ugart
1 min
Els vicesecretaris del PP Pablo Casado i Javier Maroto / EFE

MadridL'obsessió del PP per mostrar una imatge d'unitat és present en cada racó del congrés que celebra aquest cap de setmana a Madrid. I s'ha deixat notar a la ponència social, en què el principal punt de conflicte que fractura el partit, la gestació subrogada, ha quedat despatxat amb una esmena transaccional que ajorna la discussió i que només és un "'sí' al debat", segons l'ha definit el coordinador de la ponència, Javier Maroto, però que no s'hi posiciona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El més important és que hem buscat textos que ens permeten mantenir la posició d'ampli consens i mantenir-nos units", ha dit Maroto, que ha reconegut que en els aspectes socials és "més difícil" mantenir aquesta unitat, que era "l'objectiu que teníem en primer ordre".

L'esmena de la gestació subrogada crida a obrir el debat amb els experts científics i també a obrir la discussió des del punt de vista ètic, sense més concrecions. La transaccional s'ha aprovat per 699 vots a favor, 66 en contra i 20 abstencions.

Les altres esmenes que han quedat pendents han sigut les relacionades amb l'avortament, en què es manté la defensa de l'anomenat 'dret a la vida' que el partit va incorporant al seu ideari. "Hem reforçat la posició i el compromís en aquest dret i en un debat molt profund que en altres ocasions ha dividit el partit. Avui hem sortit units", ha afirmat Maroto. Aquesta transaccional s'ha aprovat per una majoria similar a l'anterior.

Finalment, s'ha debatut una esmena transaccional sobre la custòdia compartida, que també ha quedat aprovada per un ampli marge.

stats