Política 26/08/2016

El PP planta un cop més els actes institucionals de la Diada

Albiol considera que descentralitzar l'acte de l'ANC i Òmnium és una manera de "dissimular que el globus s'està desinflant"

Europa Press
2 min
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol / ACN

BarcelonaPer quart any consecutiu el PP a Catalunya no participarà en l'acte institucional de la Diada, que aquest any es farà davant del Born. En una entrevista a Europa Press, el coordinador general dels populars catalans, Xavier Garcia Albiol, ha argumentat que cap representant del partit assistirà a l'Onze de Setembre perquè cada cop se senten "menys representats" pels actes que organitzen la Generalitat i el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el dirigent popular, en els últims anys la Diada "s'està pervertint i ha passat a ser exclusivament dels independentistes". Per això, ha criticat també que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es plantegi assistir a l'acte que organitzen l'ANC i Òmnium, i ha atribuït aquesta possibilitat a un interès electoral. A més, ha argumentat que el fet que la Diada es celebri a diferents indrets "és una bona fórmula per dissimular que el globus s'està desinflant".

De la mateixa manera, ha opinat que no hauria de participar en la manifestació el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però ha ironitzat que no li exigirà que no hi vagi: "N'hi ha prou que l'hi demani perquè hi vagi amb més ganes".

On sí anirà Albiol és a l'acte que ha organitzat Societat Civil Catalana amb motiu de la Diada, i que consistirà en un debat sobre el bilingüisme: "Encara no ens han convidat però hi participarem si ens hi conviden", ha apuntat Albiol.

Avís a Forcadell

Un dels temes que protagonitzaran la Diada és la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la votació al ple de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent: "Si quedés inhabilitada, que desitjo que no, no perquè no vulgui sinó perquè significaria que ha corregit la seva forma d'actuar, espero que no cometi la turpitud i l'espectacle d'intentar mantenir-se al capdavant de la institució".

En el cas que s'arribés a aquest extrem, Albiol ha assegurat que el seu grup parlamentari no participaria en cap ple ni acte parlamentari perquè "ja prou desacreditat està el Parlament com per participar en el 'numeret' de fer veure que no passa res en cas d'inhabilitació".

stats