Política 23/05/2016

El PSC denuncia que Mas i la CUP tenen Catalunya "atrapada en el temps"

Els socialistes veuen "poc seriosa" la proposta de celebrar unes noves eleccions plebiscitàries

Sara González
1 min
El director de campanya del PSC, Gabriel Colomé.

BarcelonaLa CUP està "on estava al desembre" passat i la proposta d'Artur Mas de tornar a celebrar unes eleccions plebiscitàries manté Catalunya "atrapada en el temps". El PSC denuncia que la situació de la política catalana recorda "el dia de la marmota" després d'un cap de setmana en què l'esquerra anticapitalista ha fixat condicions contundents per mantenir el pacte d'estabilitat amb Junts pel Sí i que l'expresident de la Generalitat plantegi anar a uns nous comicis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El director de campanya, Gabriel Colomé, ha assegurat que Junts pel Sí "s'ha equivocat" pensant que la CUP "podia canviar" quan, en realitat, està "exactament on estava al desembre" perquè ha decidit que si el pacte amb Junts pel Sí no porta al camí cap a la independència "no serveix". Amb tot, considera que és "molt poc seriós" que la sortida a aquesta situació sigui convocar uns nous comicis per comptar quants vots estan a favor de la independència. "Però no vam fer unes plebiscitàries al setembre? Escòcia fa referèndums i aquí eleccions plebiscitàries cada any?", ha deixat anar Colomé.

A més, el dirigent socialista ha recordat que a hores d'ara no se sap "què és Mas" dins d'aquest "partit refundat" abans anomenat CDC que "no vol tenir passat".

Colomé ha avançat que els socialistes catalans encararan una "campanya en positiu" i no de "retrovisors" ni "retrets" que es caracteritzarà per actes minimalistes, de proximitat i desenfadats. El lema de la precampanya està marcat per un triple 'sí' que els socialistes pretenen que "uneixi en comptes de dividir": 'Sí al diàleg. Sí a l'acord. Sí al canvi'.

stats